阿風 發表於 2013-2-20 15:08

中置/後置 喇叭放層板定用掛牆架好呢?

因為地方細唔夠位, 所以問題多多{:6_203:}

中置喇叭的位置會係螢幕上面, 而家果個位未有野, 想問下安塊層板放個喇叭上去定安掛牆架托起隻喇叭好呢? {:6_141:}

後置喇叭的位置會係係天花對落, 因另一隻後置喇叭係放櫃頂, 都想問下安塊層板放個喇叭上去定安掛牆架托起隻喇叭好呢?{:6_141:}

唔知有無師兄有經驗可以分享下? 謝謝 {:6_195:}

LCPD 發表於 2013-2-20 17:10

師兄要比D圖睇下,其他師兄先可以幫你架! {:6_142:}

阿風 發表於 2013-2-20 19:28

LCPD 發表於 2013-2-20 17:10 static/image/common/back.gif
師兄要比D圖睇下,其他師兄先可以幫你架!

咩都未整.....得幅牆...

我試下畫, 其實位置已經定左, 只係未決定安裝方式 , 好似下面張圖, 左右喇叭放 MON 左右無問題, 中置喇叭放MON 對上位置~
當然喇叭唔可以直接放 LCD Mon 上面,   要安層板放上去或者安掛牆架托起佢....但唔知邊樣好 d...

補充多少少..層板同掛牆架都未買.

siu3067 發表於 2013-2-20 23:18

喇叭架可以校角度好玩D{:6_237:}

rlwk2009 發表於 2013-2-20 23:41

中置放 TV 前面或TV底得唔得{:6_141:}

阿風 發表於 2013-2-21 00:05

rlwk2009 發表於 2013-2-20 23:41 static/image/common/back.gif
中置放 TV 前面或TV底得唔得

中置放 TV 前面
-> 會遮住畫面~

或TV底得唔得
-> 會令個畫面太高~

位置似乎無得諗..只係諗緊同一個位置下,用層板定掛牆架效果好 d~ {:6_141:}

阿風 發表於 2013-2-21 00:14

siu3067 發表於 2013-2-20 23:18 static/image/common/back.gif
喇叭架可以校角度好玩D

層板都可以加野墊底 set 角度~
諗起 AURALEX MOPAD

阿風 發表於 2013-2-22 10:25

向左走..向右走...{:6_147:}

唔知邊樣好 {:6_141:}

阿風 發表於 2013-2-27 22:58

其實我 search 過 post..見過唔少師兄用掛牆架...多人用可唔可以理解為好呢.....? {:6_158:}

有無放師兄喇叭放層板可以分享下 {:6_128:}
頁: [1]
查看完整版本: 中置/後置 喇叭放層板定用掛牆架好呢?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。