angestw0 發表於 2013-2-17 14:39

好力水AMP選擇?

朋友現用YAMAHA 2067 配 BOSE Acoustimass® 10 5.1
佢話好似唔多夠力, 想換AMP.
SPEAKER 一定唔會換, BUDGET 10K左右, 各位師兄有咩建議?
我朋友睇中ONKYO TX818, 這個會係好選擇嗎?
小弟這方面智識不多, 想請各位指教指教.
{:1_245:}

lawzelda 發表於 2013-2-17 15:13

換818好似降咗级,放左2067加一萬應該可換3020或5010

mantam121 發表於 2013-2-17 15:35

力水問題,加部後級啦.

gikifk 發表於 2013-2-17 15:57

要好力就換.........................天龍AV機

alpinweissM 發表於 2013-2-17 16:00

加部後級可能仲好玩

jeremymak 發表於 2013-2-17 16:18

加部後級x 2{:6_183:}

Gorgeous 發表於 2013-2-17 16:26

dpcs 發表於 2013-2-17 17:36

Bose系5隻衞星喇叭係經有源十仔,即使加了後級,力水會不會分別不大?
AV amp (或再加後級) -> bose有源十仔 -> bose 無源喇叭
和傳統不同
AV amp (或再加後級) -> 無源/有源 喇叭/十仔

mantam121 發表於 2013-2-17 17:38

照計推衛星喇叭吾會難推,可能係套喇叭吾合師兄要求啦.(耳仔尖了).{:6_222:}

angestw0 發表於 2013-2-17 17:39

佢唔會再加一部機啦.
所以應該唔會考慮後級,
佢以前都係用DENON, 想請問DENON的話應該要那一個型號?
其實我有諗過幫佢換條電源線.
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 好力水AMP選擇?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。