光太郎 發表於 2013-2-12 18:31

LX-85 中文目錄一問

小弟月頭入了一部85,但自己英文水平低,set到頭都痕埋,我見之前有師兄成功張86轉咗中文目錄,小弟就照版煮碗...禁實個enter制,之後開機....但部機冇反應.請問各位能成功張85轉中文目錄既師兄教一教小弟,麻煩晒各位{:8_387:}

BottleLi 發表於 2013-2-12 21:17

跟機無SC-LX85 中文用戶手冊嗎?....或到 pioneer hk 下載啦!

jeff113 發表於 2013-2-12 21:38

BottleLi 發表於 2013-2-12 21:17 static/image/common/back.gif
跟機無SC-LX85 中文用戶手冊嗎?....或到 pioneer hk 下載啦!

{:6_193:} {:6_193:}

光太郎 發表於 2013-2-12 22:12

jeff113 發表於 2013-2-12 21:38 static/image/common/back.gif

中文說明書我有下載,但我想張機里面個menu改為中文menu呀,唔該幫幫啦.{:6_195:}

YYSKY 發表於 2013-2-13 12:44

師兄你太心急啦,玩咁複雜機器你想三兩日就set好佢呀,無可能的,除非專家加儀器啦,續啲學續啲set趣味在此呀。
駁好線開啲聲畫享受下先,試咗部機無病先,用電腦打開個中文說明書,手拿搖控操練下,所有置定可用搖控set的,跟隨說明書一步步置定,兩個星期就熟能生考,唔使睇書啦。

Einstein 發表於 2013-2-13 12:47

enter制"幾秒後",才用機面Power制開機

keke323 發表於 2013-2-13 12:49

我之前有講過 86 點樣 set 做中文 menu...但 85 呢代好似無得轉做中文 menu {:6_175:}

Einstein 發表於 2013-2-13 12:50

enter制"幾秒後",才用機面Power制開機....會有adv setup, 其中一項係選係說明冇講中文目錄, 好多機都係, 比師傅專用, 唔可用搖控set{:6_238:}

Einstein 發表於 2013-2-13 12:51

我都係86 , tested OK...但 85 我唔知有無得轉做中文

keke323 發表於 2013-2-13 12:52

ching 可以試下我呢個方法....如果都唔得既就無辦法了{:6_176:}
http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=137448&extra=page%3D1&page=4 (35#)
但原來 86 係可以設定做中文目錄的
不過你要用另一個方法先設定到.....
首先.....你要係部機 禁實個 enter制,之後開機...
佢有得比你選擇 reset部機果pak度(當然你唔好選擇reset部機啦)
之後禁上下選擇...見到有個寫住 font(拉丁文) <~~差唔多咁既字...之後禁左右制
果度可以選擇 Chinese 之後你重新開機入返目錄就會變左中文..
ching 可以試試
頁: [1] 2
查看完整版本: LX-85 中文目錄一問

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。