ANWKLO 發表於 2013-2-13 16:08

anw 發表於 2013-2-13 14:27 static/image/common/back.gif
箱係香港塭人做,單元同分音器係外國訂回來

相後補....反正二隻前置同後置仲未開工

怎樣開咗但唔準{:1_342:}小弟想DIY 一個中置喇叭, 可否PM我香港做木音箱的資料{:1_342:} 單元, 分音, 接柱, 接線, 隔音棉, 鏍絲....等等會係外國訂回香港.

ANWKLO 發表於 2013-2-13 16:12

YYSKY 發表於 2013-2-13 13:28 static/image/common/back.gif
x2
E家香港無舖入貨,尤其是靚嘢,少人玩DIY啦。

多數要外國訂{:1_245:}

anw 發表於 2013-2-13 16:43

ANWKLO 發表於 2013-2-13 16:08 static/image/common/back.gif
怎樣開咗但唔準小弟想DIY 一個中置喇叭, 可否PM我香港做木音箱的資料 單元, 分音,...

指開窿嘅呎寸做細咗,隻高音放唔落,最尾二張相就睇到{:6_209:}

anw 發表於 2013-2-13 16:47

ANWKLO 發表於 2013-2-13 16:12 static/image/common/back.gif
多數要外國訂

睇你筆直多少啦

ANWKLO 發表於 2013-2-13 16:52

anw 發表於 2013-2-13 16:43 static/image/common/back.gif
指開窿嘅呎寸做細咗,隻高音放唔落,最尾二張相就睇到

{:1_331:}

ANWKLO 發表於 2013-2-13 16:54

anw 發表於 2013-2-13 16:47 static/image/common/back.gif
睇你筆直多少啦

想玩下Visaton{:1_245:}

http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=148478&extra=page%3D2

anw 發表於 2013-2-13 19:52

ANWKLO 發表於 2013-2-13 16:54 static/image/common/back.gif
想玩下Visaton

http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=148478&extra=page% ...

呢隻咪接觸過{:6_188:}

itoy2008 發表於 2013-2-14 02:57

弓起晒{:6_193:}{:6_195:}

anw 發表於 2013-2-14 06:11

itoy2008 發表於 2013-2-14 02:57 static/image/common/back.gif
弓起晒

多謝加分{:6_195:}

corolladv 發表於 2013-2-14 07:13

箱可以上大陸(深圳或廣州)定做,但師兄要定喇叭大細,如果唔系錯左就有排等。
頁: 1 2 [3] 4 5
查看完整版本: 終於有時間完成咗隻中置喇叭了

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。