chanwt 發表於 2013-2-9 23:11

Nick nick 兄你好!我五月開始,都用咗半年有多!我都係無電子底架。只因之前焊了2部淘寶膽機。突然自信心爆棚咋。加上個forum的c hung 都好幫手架。個木座真係麻麻。上了油可能會好D。

Sam兄,PVC 底油知唔知邊度賣呢?之前用噴油試過都ok咊!
你有冇乜寶貴意見俾我呢!

sam12345 發表於 2013-2-10 10:44

chanwt 發表於 2013-2-9 23:11 static/image/common/back.gif
Nick nick 兄你好!我五月開始,都用咗半年有多!我都係無電子底架。只因之前焊了2部淘寶膽機。突然自信心 ...

灣仔友輝顏料店,以前龍門大酒樓隔離,魚檔對面。
唔用底油一樣得,不過唔耐用,一撞就脫落。
面油最好用汽車漆(要催乾劑){:8_377:} 加油!!

AV_Duck 發表於 2013-2-12 08:54

Ching 好勁, 但有無多D資料. 睇完個 Blog 都唔系好明.
水管喇叭 是甚麼? 有乜特色?
個 Construction Plan 同 下面個組東東, 有乜用?

chanwt 發表於 2013-2-12 12:45

Duck 兄,所謂水管嗱叭只係d DIYer 因為佢用水管做箱休而叫嘅名。佢其實叫Pluto,係美國一位發燒人嘅設計。佢係active speaker。 每隻都跟一份獨立擴音及電子分音。有興你search " Pluto Speaker" 就見到。
頁: 1 [2]
查看完整版本: 十年磨一劍 水管嗱叭再現江湖

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。