blindfaith3by8 發表於 2013-2-10 19:00

800i 換A9算吾算upgrade?

zardperry 發表於 2013-2-10 19:14

blindfaith3by8 發表於 2013-2-10 19:00 static/image/common/back.gif
800i 換A9算吾算upgrade?

咁都算,話晒A9係12寸。

KL988 發表於 2013-2-10 19:50

louis001 發表於 2013-2-10 11:03 static/image/common/back.gif
恭喜師兄入到好野
想請教下師兄 LX-86 夾DALI 可以嗎
一路都擔心緊難攪 所以想請教下 ...

louis001 Ching, 我本身要求真的不高, 我暫時覺得滿意, 我不太懂得分辨你所關注o既厚薄, 但聽歌方面的而且確有種「可以厚聲點就好了」o既感覺, 但可能只係我部BDP屎(Sony S380).........

你指o既低頻係Dali本身低頻o既表現還是加入了A7o既表現先? 我只可以講有了SW分工幫助下低頻o既表現好了不知幾多, 我仲嫌好似勁得濟, 亦可能家裹有小朋友o既關係, 心理總是敏感d, 往往一有強勁低頻或爆破埸面總會有想較細一點o既感覺

我其實明白你的, 有Dali賣的店就多數拍Denon or Onkyo, 有86賣的就沒有賣Dali, 想試呢個combination真係好難, 但現實總是這樣的

louis001 發表於 2013-2-10 22:06

KL988 發表於 2013-2-10 19:50 static/image/common/back.gif
louis001 Ching, 我本身要求真的不高, 我暫時覺得滿意, 我不太懂得分辨你所關注o既厚薄, 但聽歌方面的而 ...

明白師兄 我心裏其實都心裏有數 不過見師兄你用86+DALI 就問下
祝師兄你玩得開心的 {:6_195:}

samsontatsuya 發表於 2013-2-11 08:42

louis001 發表於 2013-2-10 22:06 static/image/common/back.gif
明白師兄 我心裏其實都心裏有數 不過見師兄你用86+DALI 就問下
祝師兄你玩得開心的   ...

DAli Ikon 6 mk2 + ikon vokal 2 mk2我用過,它高音的分析力其實不錯,高音延伸同音場擴散都好好,人聲柔美。
不過低頻的動態同力度就好強勁,聽鑼鼓聲大件頭野一流的。
看戲時D金屬聲同槍聲會柔左D,冇咁刺耳。
所以應該會補足到 Pioneer 比較薄聲的性格,而且高音保持高分析力得來又冇咁刺耳。

louis001 發表於 2013-2-11 11:05

samsontatsuya 發表於 2013-2-11 08:42 static/image/common/back.gif
DAli Ikon 6 mk2 + ikon vokal 2 mk2我用過,它高音的分析力其實不錯,高音延伸同音場擴散都好好,人聲柔 ...

多謝師兄建議 因之前聽過 LX-51 夾Dali 心裏有個陰影{:6_136:}
又聽的師兄講新一代 lx-86已改善薄聲問題 又見過一的高手師兄
用P記夾MK 一樣可以玩到好好聲 但為免呢幾年要係聲音調教上浪費大量時間同金錢
所以決定玩另外一的牌子 唔該師兄{:6_162:}

corolladv 發表於 2013-2-11 11:08

都弓喜ching先,有好嘢玩 {:8_368:}

avdee 發表於 2013-2-16 18:36

師兄請問柏裕是否栢裕中心,唔該
另外可否提供電話

KL988 發表於 2013-2-16 19:34

avdee 發表於 2013-2-16 18:36 static/image/common/back.gif
師兄請問柏裕是否栢裕中心,唔該
另外可否提供電話

Yes, 旺角栢裕 Tel: 2782-2293

avdee 發表於 2013-2-17 11:19

KL988 發表於 2013-2-16 19:34 static/image/common/back.gif
Yes, 旺角栢裕 Tel: 2782-2293

唔該哂{:1_264:}
頁: 1 2 3 [4] 5 6
查看完整版本: 十年一換 - (SW): Mordaunt Short Aviano 7

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。