mantam121 發表於 2013-5-23 21:23

pac 發表於 2013-5-23 17:47 static/image/common/back.gif
要視乎各師兄有否這樣的要求了

報定名先.{:6_193:}

pac 發表於 2013-5-23 21:44

nailchu 發表於 2013-5-23 20:42 static/image/common/back.gif
pac兄:FOOBAR都係攪唔掂.入左歌play唔到....

Set好未?

pac 發表於 2013-5-23 22:38

mantam121 發表於 2013-5-23 21:23 static/image/common/back.gif
報定名先.

集夠五位師兄就再開啦{:6_190:}

nailchu 發表於 2013-5-24 22:19

pac 發表於 2013-5-23 21:44 static/image/common/back.gif
Set好未?

play到喇.唔該pac兄.{:6_193:}

pac 發表於 2013-5-24 22:24

nailchu 發表於 2013-5-24 22:19 static/image/common/back.gif
play到喇.唔該pac兄.

Enjoy it{:6_193:}

sunsun98 發表於 2013-5-25 03:19

nailchu 發表於 2013-5-22 20:51 static/image/common/back.gif
pac兄:你的XBMC是不是12.2我轉唔到中文?

設定語言為中文後。要將xbmc/addons/skin.(skin名)/fonts/入面既files del曬就會出到中文。

nailchu 發表於 2013-5-25 10:05

sunsun98 發表於 2013-5-25 03:19 static/image/common/back.gif
設定語言為中文後。要將xbmc/addons/skin.(skin名)/fonts/入面既files del曬就會出到中文。 ...

sunsun兄:唔該晒轉到中文喇..{:9_423:}

tommy5637 發表於 2013-5-25 19:00

sunsun98 發表於 2013-5-13 04:13 static/image/common/back.gif
要用display card 影音分開就應該唔得。但如果想用非3d amp + 3d tv/投影,就可以靠2xhdmi (其中一個用dvi ...

小弟同師兄的情形差不多,我是onkyo1007+3d TV,也是dvi轉hdmi到3d TV,原生hdmi到amp,用PDVD播放,但彈出提示:非3d設備不能播放3d電影,只能以2d模式播放,師兄是如何實現3d播放的,請詳細指教?

sunsun98 發表於 2013-5-26 01:21

tommy5637 發表於 2013-5-25 19:00 static/image/common/back.gif
小弟同師兄的情形差不多,我是onkyo1007+3d TV,也是dvi轉hdmi到3d TV,原生hdmi到amp,用PDVD播放,但彈 ...

ching.
1.我當時原生hdmi到3d投影。dvi to hdmi 去amp.
2.win7.要選雙畫面輸出。(伸展或同步)。
3.另外我用n記卡。係要係n記個設定度打開3d選項。相信a卡都應該要set。
hdmi線要1.4.出amp個條就無需1.4。
另想問下ching只出3dtv(只用一條hdmi直入3dtv)能成功播放3d嗎?

sunsun98 發表於 2013-5-26 01:53

上網睇a卡好似唔駛set 3d. n卡先要set.還望其他ching指點。
頁: 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 [27] 28 29 30
查看完整版本: HTPC研討家訪

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。