billymud 發表於 2013-2-6 15:18

plnl88 發表於 2013-2-6 15:16 static/image/common/back.gif
師兄真好人!

just hobbies and sharing ja~~ {:6_190:}
she/he has to buy the neccessary components at her/his cost.{:1_262:}

ckw1 發表於 2013-2-6 17:56

billymud 發表於 2013-2-6 15:14 static/image/common/back.gif
Shit ! 部9600瓜咗, 換主板要1850蚊 !!

唔識移植,may be i can help you after lunar ne ...

真係好多謝你呀,9600仲在飛記修理部,我過咗年取回來再通知你.

仲要買咩零件架.

YYSKY 發表於 2013-2-7 00:02

ckw1 發表於 2013-2-6 14:35 static/image/common/back.gif
LX55份電源雞就係人都知.
我部9600瓜咗(過咗保先至黎瓜),去飛記check過話要換主板要1850蚊,於是唔整.
諗 ...

師兄意思係想搵資深大夫幫你55做手術換上9600PSU係咪?

itoy2008 發表於 2013-2-7 00:23

Ching is v nice \^.^/

billymud 發表於 2013-2-7 02:14

YYSKY 發表於 2013-2-7 00:02 static/image/common/back.gif
師兄意思係想搵資深大夫幫你55做手術換上9600PSU係咪?

C Hing,
it appears you're a 資深大夫.If you ok, i would be much obliged for you to take the project for ckw1.
i guess ckw1 would like to have the top gun to work on his BDP.
cheer.

billymud 發表於 2013-2-7 02:16

ckw1 發表於 2013-2-6 17:56 static/image/common/back.gif
真係好多謝你呀,9600仲在飛記修理部,我過咗年取回來再通知你.

仲要買咩零件架. ...

(補寫)
師兄莫客氣。移植一事,可能需要買百零蚊元件,且等見到實物時才可決定。
乍見樓上YYSKY推舉資深大夫、擬助您一臂之力。可喜可賀也。
C Hing,
be my guest.you may have to spend $1xx for additional components for the transplant.
actual parts to be determined, if you hand me the units for a quick check.

by the way YYSKY C Hing is recommending a top gun for you.please think of it.
you're a lucky guy, so many C Hings are willing to help.
{:1_352:}

ckw1 發表於 2013-2-7 08:23

YYSKY 發表於 2013-2-7 00:02 static/image/common/back.gif

係呀ching,資深大夫係唔係啫係你呀{:6_182:}

ADA 發表於 2013-2-7 09:24

ckw1 發表於 2013-2-6 14:35 static/image/common/back.gif
LX55份電源雞就係人都知.
我部9600瓜咗(過咗保先至黎瓜),去飛記check過話要換主板要1850蚊,於是唔整.
諗 ...

師兄, 你部9600壞左咩?

ckw1 發表於 2013-2-7 09:43

ADA 發表於 2013-2-7 09:24 static/image/common/back.gif
師兄, 你部9600壞左咩?

事因9600發覺有d BD碟讀唔到(睇開嘅舊碟),於是我自己去UP個Firmwar,点知up死咗,hang咗在Philips畫面唔旭.買咗年幾,平均一星期先至開一次,(其實幾個月前以發覺佢讀BD碟開始有問题.)
飛记覆我話9600壞主板,修理要1850,决定唔要.

跟住@$*)平平地買咗部LX55.(我用先鋒Amp.諗住配番一套),畫面超值,但聲就麻麻.

ADA 發表於 2013-2-7 09:49

ckw1 發表於 2013-2-7 09:43 static/image/common/back.gif
事因9600發覺有d BD碟讀唔到(睇開嘅舊碟),於是我自己去UP個Firmwar,点知up死咗,hang咗在Philips畫面唔旭. ...

奇怪, 唔 update firmware 會導致死底板....我覺得無可能喎.
其實可唔可以叫Philips re-program 個 firmware 呢? 起碼可以開到機先?

頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 想器官移植

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。