mantam121 發表於 2013-2-4 18:52

turbines 發表於 2013-2-3 23:37 static/image/common/back.gif
哦,,原來這樣,,,多謝指教,,,,,自動設定的數據有時都流流地~

師兄見你個Amp做自動設定出黎個數值吾係甘埋想,其實自動設定要出到好效果,有D地方要注意,例如:"收音咪務必架在三角架上高度約與耳齊,不可以手持麥克風.使用腳架時務必注意麥克風高度應該稍高於椅背上,如此一來才不會收集到椅背的反射音"

http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=6282&extra=page%3D2

peter99 發表於 2013-2-4 20:02

小弟都曾經用過呢個牌子的 12 吋,效果都滿意,價錢又......底玩,師兄呢隻重 15 吋添{:6_193:} 唔知師兄呢隻幾銀入手呢?

turbines 發表於 2013-2-5 03:03

mantam121 發表於 2013-2-4 18:52 static/image/common/back.gif
師兄見你個Amp做自動設定出黎個數值吾係甘埋想,其實自動設定要出到好效果,有D地方要注意,例如:"收音咪務 ...

現在好像似樣點了,,請問師兄這數值大概正常了嗎??

turbines 發表於 2013-2-5 03:05

peter99 發表於 2013-2-4 20:02 static/image/common/back.gif
小弟都曾經用過呢個牌子的 12 吋,效果都滿意,價錢又......底玩,師兄呢隻重 15 吋添 唔知師兄呢 ...

對呀,,真係入門價錢,,平過HRS12

tiggerjason 發表於 2013-2-5 10:23

正呀師兄!
{:6_182:}

mantam121 發表於 2013-2-5 18:42

turbines 發表於 2013-2-5 03:03 static/image/common/back.gif
現在好像似樣點了,,請問師兄這數值大概正常了嗎??

有冇用音壓計check下聲壓係吾係一致(75db).

turbines 發表於 2013-2-5 21:35

mantam121 發表於 2013-2-5 18:42 static/image/common/back.gif
有冇用音壓計check下聲壓係吾係一致(75db).

音壓計 {:1_329:}我見都未見過呀....

mantam121 發表於 2013-2-5 21:41

turbines 發表於 2013-2-5 21:35 static/image/common/back.gif
音壓計   我見都未見過呀....

甘師兄要爬多D文.
http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=19082&highlight=%E9%9F%B3%E5%A3%93%E8%A8%88

jeremymak 發表於 2013-2-6 00:50

turbines 發表於 2013-2-3 17:43 static/image/common/back.gif
今日試左一整天,,呢個CERWIN-VEGA真係巨大得緊要,,重量有30.8KG,想移動佢最好搵人幫手,,經過隨便的RUN-IN ...

其實會5會太惡??

turbines 發表於 2013-2-6 12:52

mantam121 發表於 2013-2-5 21:41 static/image/common/back.gif
甘師兄要爬多D文.
http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=19082&highlight=%E9%9F%B3%E ...

多謝師兄健議,,我又學多左野了,,我download 個apps來嘗試下先~ {:1_253:}
頁: 1 2 3 [4] 5
查看完整版本: 15吋 subwoofers 入手

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。