kalmac 發表於 2013-2-2 23:50

dpcs 發表於 2013-2-2 23:43 static/image/common/back.gif
其實乜都唔使搞,等新firmware先算。

我個case係rca同7.1果堆野唔work,一定要換機{:6_123:}

dpcs 發表於 2013-2-2 23:53

如果你唔想博新firmware可以搞得掂,
咁你要換第二隻牌子了。

corolladv 發表於 2013-2-3 00:10

個新機樣真系好正,過年前好想出,依家都唔知•••••••••••••••{:8_385:}

dpcs 發表於 2013-2-3 00:24

corolladv 發表於 2013-2-3 00:10 static/image/common/back.gif
個新機樣真系好正,過年前好想出,依家都唔知••••••••••••••• ...

你忍受到啲bugs,咪買囉!
咁佢的聲畫一流,只係操作體驗就九流。

kalmac 發表於 2013-2-3 00:47

dpcs 發表於 2013-2-3 00:24 static/image/common/back.gif

因為我用黎聽歌,所以無rca出係死症。睇下佢換部新咩環境先{:6_126:}

kalmac 發表於 2013-2-3 00:48

dpcs 發表於 2013-2-3 00:24 static/image/common/back.gif

我覺得唔係bugs,除非好多師兄都有一樣情況{:6_130:}

dpcs 發表於 2013-2-3 00:56

kalmac 發表於 2013-2-3 00:47 static/image/common/back.gif
因為我用黎聽歌,所以無rca出係死症。睇下佢換部新咩環境先

我冇試rca,希望你換咗會冇事啦。
你嗰部出唔到rca,我嗰部相信亦都一樣。
我已換過部新的,bugs 亦都同先前一樣,無變。
最後都要等新firmware。
今次我學會了,所有电子嘢第一水必定問題多多。
唔好貪快,等一排先好買。
手機,相機呢啲消費品,都係第一水問題多多。

5.1外星人 發表於 2013-2-3 01:11

唉真係神仙外表,引死人{:6_178:}
         乞衣內蔵,激死人{:6_197:}

dpcs 發表於 2013-2-3 01:58

kalmac 發表於 2013-2-3 00:47 static/image/common/back.gif
因為我用黎聽歌,所以無rca出係死症。睇下佢換部新咩環境先

試吓係 audio 嘅 HDMI (main) off 咗佢,
係digital audio 選 bitstream,
睇吓得唔得?

MThunter 發表於 2013-2-3 02:19

kalmac 發表於 2013-2-2 23:50 static/image/common/back.gif
我個case係rca同7.1果堆野唔work,一定要換機

就著你的問題, 我都著意試我部9700, 睇下有無問題, 我得出以下答案。

1) 駁line out 完全無問題
2) 駁 7.1 channel out時, play DTS MA 7.1 有聲, 但play DVD 及 DD 5.1 時會無聲。但我想深一層, 都可能有道理, 因為這部是高階機, 不是真正7.1 信號不會在7.1 的端子出到. 它不會俾假的upsample 信號. 這可能是解釋大家按audio 鍵時, 7.1 RCA為何會無聲, 原因是一隻BD片, 不可能全部DTS MA 7.1, 當轉到DD5.1 時, 基於以上原因令RCA 7.1 出吾到聲. 但我反過來不介意, 因為這樣才能證明隻BD出緊7.1.

我不知你的駁法如何, 不知可否幫到你. 如果你要玩analog, 建議駁line out. 如果你要玩7.1, 建議駁digital 去amp.

有時要聽好聲是要有犧牲方便的!
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: Philips我都係夾你唔黎

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。