micmic2k 發表於 2013-2-2 12:00

入門AV AMP 大家點睇 Pioneer VSX-822-K

入門AV AMP 大家點睇 Pioneer VSX-822-K,價錢,大小(因為個架無咁高放onkyo,佢貼晒頂,安記又無側面疏氣位),功能。

depeche_lam 發表於 2013-2-2 12:07

冇位一定唔好記安記...不過初AMP都唔係咁好..AMP有一定熱力

baki1105 發表於 2013-2-2 12:26

我而家用緊,呢個價位OK~不過買完最好換過條電源線~
仲有個要注意有個功能用來夾返先鋒自己D PLAYER聽歌,要再高一級先有~
onkyo同價位應該冇得換電源線,不過FUNCTION好似多D~
換左電源線音效強好多~

blindfaith3by8 發表於 2013-2-2 14:36

baki1105 發表於 2013-2-2 12:26 static/image/common/back.gif
我而家用緊,呢個價位OK~不過買完最好換過條電源線~
仲有個要注意有個功能用來夾返先鋒自己D PLAYER聽歌 ...

有咩好電原線推介??

baki1105 發表於 2013-2-2 20:19

我係威馬siir道買左條最門的,已經可以聽大分別。因為跟機的原全沒力的〜

micmic2k 發表於 2013-2-6 21:20

baki1105 發表於 2013-2-2 20:19
我係威馬siir道買左條最門的,已經可以聽大分別。因為跟機的原全沒力的〜

請敎威馬sir地址及所買品牌型號

louis001 發表於 2013-2-6 22:45

買細amp 點解師兄唔考慮下呢部呢 應該會好聲過 822-K掛 {:6_141:}

marantz NR 1602

憑著2010年推出之NR1601獲得空前成功後,甫即推出加強功能的NR1602。提供足夠房間使用的7聲道,每聲道75W 輸出。在視頻方面備有四組 HDMI1.4輸入、所有支持3D視頻和音頻回傳通道(ARC),並將所有的模擬視頻輸入信號升格為 HDMI水平,包括I/ P轉換。可以乙太網端口接駁網絡中音頻串流和連接超過 14,000全球網絡電台。新型號NR1602內置 AirPlay的功能,可以讓你的iTunes或iPhone/ iPod touch / iPad的音樂庫連到AV接收機中播放。透過網絡連接,可以下載Marantz Wizz Apps更簡易搖控AV接收器。前面板增設USB輸入端口,可接上iPod / iPhone數碼直通播放。Audyssey MultEQ自動設定,Dynamic Volume 和 Dynamic EQ,以及一個簡單的設置安裝嚮導上的屏幕顯示,NR1602是一台備高端性能,而外型設計優美,絕對能滿足你最苛刻要求的家庭影院接收放大器。

kelvinhin 發表於 2013-2-7 10:55

Marantz輸出火數較細,睇戲可能唔夠pioneer 爆,不過聽歌方面marantz真係好啲。

baki1105 發表於 2013-2-7 18:23

micmic2k 發表於 2013-2-6 21:20 static/image/common/back.gif
請敎威馬sir地址及所買品牌型號

係SSP黃金對面個舊商場啊

andylau.com 發表於 2013-2-8 03:28

louis001 發表於 2013-2-6 22:45 static/image/common/back.gif
買細amp 點解師兄唔考慮下呢部呢 應該會好聲過 822-K掛

marantz NR 1602

呢部真係OK架.............{:6_193:}

睇戲都幾好效果, 只係爆得斯文D啫....
頁: [1] 2
查看完整版本: 入門AV AMP 大家點睇 Pioneer VSX-822-K

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。