tobis 發表於 2013-1-30 10:12

年尾最後一擊 Inakustik 1108

ropresident 發表於 2013-1-30 11:39

師兄手工唔錯喎{:1_351:}

tobis 發表於 2013-1-30 11:55

一直都吾敢買住既線{:6_229:}

因為覺得幾貴下,又怕我呢d新手,
又所謂木耳,根本聽吾出分別,嘥哂{:6_202:}

插好哂線..聽Hotel California ,一開聲(第一感覺),乜大聲左咁多嘅
聽完成首,感覺有d同之前吾同,似好聽咗,又吾肯定係咪,定還是真係心理作用+虛榮心{:6_238:}

吾得,叫埋女朋一齊再聽多一次,今次我一路聽一好刻意去記得某一d細節,
再用條舊線聽一次.嘩~~~~~hehehehe,我聽得出呀{:6_217:}

最後換番條1108聽第4次,volume一直無變,
好肯定自己吾係幻聽{:8_368:}

首歌一開始現場觀眾嘅歡呼聲拍掌聲,明顯係清晰咗,
鼓聲低頻,每一下都比之前實,有力左,
尾段結他聲每一粒音都彈得好清,一下一下,分得好開,
亦充滿左成個聆聽空間.

因為用條舊線,人聲,背景聲,樂器聲係痴埋d,又有少少矇咁.

吾知呢d係咪就叫所謂既,離箱,立體感,通透,有層次呢.
條線對我黎講,真係好貴.不過我係覺得好值得,好滿意.

tobis 發表於 2013-1-30 11:56

ropresident 發表於 2013-1-30 11:39 static/image/common/back.gif
師兄手工唔錯喎

{:6_241:} 加錢搵人整架{:6_185:}

ropresident 發表於 2013-1-30 12:00

tobis 發表於 2013-1-30 11:56 static/image/common/back.gif
加錢搵人整架

如果師兄你用603, 仲有更加離譜既感想{:9_429:}

keke323 發表於 2013-1-30 12:07

CHING....1108 而家幾錢/尺 {:6_141:}

tobis 發表於 2013-1-30 12:12

真係估吾到,同一首歌,用吾同線,可以有幾明顯嘅分別..
以前都有懷疑,一條喇叭線,電源線,d ching成日講到識飛甘,,
今次親身用過之後...幣,,,我相信自己巳中毒了{:6_205:}

keke323 發表於 2013-1-30 12:22

ropresident 發表於 2013-1-30 12:00 static/image/common/back.gif
如果師兄你用603, 仲有更加離譜既感想

ching...其實 603 同 1108 點比較呢 {:6_175:}

ropresident 發表於 2013-1-30 12:32

keke323 發表於 2013-1-30 12:22 static/image/common/back.gif
ching...其實 603 同 1108 點比較呢

算啦, 唔好講了, 人地買左就算, 有心想知道既, 可以搵返我以前既post睇

ropresident 發表於 2013-1-30 12:33

tobis 發表於 2013-1-30 12:12 static/image/common/back.gif
真係估吾到,同一首歌,用吾同線,可以有幾明顯嘅分別..
以前都有懷疑,一條喇叭線,電源線,d ching成日講到識飛 ...

hifi既野就係咁, 只要用得上就一定有分別{:1_262:}
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 年尾最後一擊 Inakustik 1108

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。