keke323 發表於 2013-1-24 19:32

hkbeachboys 發表於 2013-1-24 17:00 static/image/common/back.gif
thx ching!
請問有繩幾樓,買時有咩要注意?

有成 英x有 {:1_351:}

Samson2011 發表於 2013-1-25 00:13

buy 818 la, c/p 值高

bensoncfmak 發表於 2013-1-25 00:17

818其實好好用,力度夠,比啲靚電佢个仲有驚喜{:6_178:}

hkbeachboys 發表於 2013-1-25 10:01

多謝咁多位師兄嘅意見 {:6_162:}{:6_162:}{:6_162:}
本來一心諗住部2309都效力咗幾年,TV同BDP都有3D,係時候上埋部AMP{:6_229:}
小弟有時都會聽吓歌仔,都係一般Pop、Rock...部AMP主要都係用黎睇戲多
睇過818都幾好,諗住落注,點知多口問埋部Pioneer SC-LX56,原來唔係差好多,一試就比佢嗰種"狠勁"吸引住,再加上自己用緊LX55 BDP,又想試埋佢個 PQLS ,宜家母子團聚,試完YY Concert 同TDKR 後感覺良好{:6_177:}

andylau.com 發表於 2013-1-25 11:57

hkbeachboys 發表於 2013-1-25 10:01 static/image/common/back.gif
多謝咁多位師兄嘅意見
本來一心諗住部2309都效力咗幾年,TV同BDP都有3D,係時 ...

{:6_190:}REPORT & PHOTOS .........

Samson2011 發表於 2013-1-26 00:27

lx56 都ok 架,恭喜ching 有一套西裝 (amp + bdp)

jacky622 發表於 2013-1-26 02:29

hkbeachboys 發表於 2013-1-25 10:01 static/image/common/back.gif
多謝咁多位師兄嘅意見
本來一心諗住部2309都效力咗幾年,TV同BDP都有3D,係時 ...

ching, 你用P記amp 配 傑士喇叭會夾咩?

mantam121 發表於 2013-1-26 02:41

多謝咁多位師兄嘅意見

師兄,P記夾Klipsch會尖聲過頭,有師兄話“如果你同佢有仇,就叫佢P記夾Klipsch”,都師兄如果你要聽歌,Klipsch同比吾到你好效果。

hkbeachboys 發表於 2013-1-27 16:45

哈哈,多謝各師兄嘅寶貴意見 {:9_423:}
之前用開天龍,,所以用Klipsch,宜家用住先,遲D先再攪個speaker {:8_380:}
呢幾日睇戲、聽歌又唔覺有咩夾喎,可能我唔識分咩叫唔夾啦,哈哈{:8_365:}

cth516 發表於 2013-1-27 23:38

我都係LX56 + BDPLX55 + M&K speakers
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: 宜家買NR818會唔會太遲?? (已轉軚 Pioneer SC-LX56)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。