galleryng 發表於 2013-1-24 02:58

{:1_345:}

http://post76.hk/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&pid=2344536&ptid=143572

bigair 發表於 2013-1-24 11:49

galleryng 發表於 2013-1-24 02:58 static/image/common/back.gif
http://post76.hk/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&pid=2344536&ptid=143572

係咪係插牆身個邊加地線呀{:6_141:}

louis001 發表於 2013-1-24 12:54

chuwing 發表於 2013-1-24 01:36 static/image/common/back.gif
條Sub-3覺得如何?

師兄 初步係我隻十仔測試 條sub-3 包圍感強 下潛力夠深 袛係略嫌唔夠punch 好似袛係打兩邊咁
但換左條 紅腸後 的拳拳到肉 腳腳精彩返晒黎 的punch 力 返返晒中間 但相比起我條 QED 佢用係我隻十仔度除左略遜於 SUB-3 個包圍感外 (袛係爭好少 我相信可以調教得到)但佢用我條SOMMER 電源線可以出到一的有層次感既線條低頻出黎 呢樣係 SUB-3冇既 反而轉用紅腸 又好似同隻十仔唔係好夾有量大而唔夠層次 所以我最後都係用左呢個組合 QED+SOMMER
暫時係我隻十仔度係用得最滿意 個人心得認為 十仔除左擺位外 電源線同十仔線都要配撘得好 先可以出到滿意效果 一定要多聽 多試同的朋友交流下心得 做下家訪 或俾人家訪 咁先可以搵到心中理想既聲音 但最後你會發覺 當你睇到越多 原來發現 其實識既係越少 大家共勉之 {:6_182:}

louis001 發表於 2013-1-24 13:18

bigair 發表於 2013-1-24 01:36 static/image/common/back.gif
咁要向太座申請先

係就快 有幾個師兄問緊價 {:6_138:}

chuwing 發表於 2013-1-24 19:28

louis001 發表於 2013-1-24 12:54 static/image/common/back.gif
師兄 初步係我隻十仔測試 條sub-3 包圍感強 下潛力夠深 袛係略嫌唔夠punch 好似袛係打兩邊咁
但換左條...

我都覺得Sub-3量感多;現在換了MIT覺得反應快好多;例如搭步聲準好多;又變形金剛其中一段在花園;有隻飛獸好快從後上空飛到頭頂;用了MIT後多了壓迫感後效果非常真實{:6_238:} !
我都諗緊換條十仔電線(現在用AET)!

louis001 發表於 2013-1-24 19:33

chuwing 發表於 2013-1-24 19:28 static/image/common/back.gif
我都覺得Sub-3量感多;現在換了MIT覺得反應快好多;例如搭步聲準好多;又變形金剛其中一段在花園;有隻飛 ...

其實師兄有冇試過 QED signature subwoofer {:8_390:}
我自己感覺用係我隻烏化度暫時最滿意{:8_399:}
你講到條MIT 咁正 有機會不如交換玩下 等我又可以試下另一種味道{:9_417:}
希望唔好試完心思思想換 籟野就得啦{:6_192:}

chuwing 發表於 2013-1-24 19:59

louis001 發表於 2013-1-24 19:33 static/image/common/back.gif
其實師兄有冇試過 QED signature subwoofer
我自己感覺用係我隻烏化度暫時最滿意
...

冇用過Qed 十仔線;我用過三條...第一條兩舊水雞線;跟住就sub-3 同MIT!
其實我乜都唔識;之前都好少開AV ; 因為剛剛換了兩條PL靚聲左;先重拾性趣!

louis001 發表於 2013-1-24 20:53

chuwing 發表於 2013-1-24 19:59 static/image/common/back.gif
冇用過Qed 十仔線;我用過三條...第一條兩舊水雞線;跟住就sub-3 同MIT!
其實我乜都唔識;之前都好少開AV ...

AV 我其實冇玩差唔多十年 但自從前年年頭由一部Vdigi 藍光機開始 到4月入手609 9月換前置 上年年頭換中置...........發燒到而家{:6_202:}不過AV 真係好吸引{:6_211:}好多野學習同好多野研究{:6_182:}希望今年可以換埋AMP 同加埋後級就完成
我呢個AV之路

qq1122yq 發表於 2013-1-24 21:08

louis001 發表於 2013-1-24 20:53 static/image/common/back.gif
AV 我其實冇玩差唔多十年 但自從前年年頭由一部Vdigi 藍光機開始 到4月入手609 9月換前置 上年年頭換中置 ...

毒海無盡!{:6_238:}

louis001 發表於 2013-1-24 21:23

qq1122yq 發表於 2013-1-24 21:08 static/image/common/back.gif
毒海無盡!

聽埋Q姐你隻300i 真係念念不忘{:6_182:}幾時有機會再探下Q穴呀Q姐{:6_182:}
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 請教下十仔問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。