ckw1 發表於 2013-1-23 10:45

請教 HDMI 之分配

先排9600壞咗,以過保,整要1800,於是唔要,買咗部LX55,(因AMP係先鋒).玩聲畫分線.

現有4條HDMI線(仲有其他鷄線,不題也吧).
    1.AQ. Carbon (Amp to TV 玩ARC)
    2.AQ. Vodka (LX55 to TV 行畫)
    3. Pioneer 原廠扁線.(LX55 to AMP 行聲)
    4. Golden Sound XT-1 (幾年前買,唔記得係1.1定1.2).Hi Media HD600A to AMP.

如果要再分配,請問点分好d.
又如果LX55用Golden Sound 衹是1.1或1.2版本,行聲有冇咩問題.

想問下ching嘅意見先,因我換線要盲插.啫係伸隻手去後面摸,十分辛苦.

Big_McIn 發表於 2013-1-23 10:57

1.1 唔一定出到DTS/Dolby HD Sound Track.

kefana 發表於 2013-1-23 12:43

bdp 畫同聲個2條hdmi 差咁遠。

點解唔一條vodka 出晒聲畫好過。

xanthony 發表於 2013-1-23 13:16

我自己就carbon行畫vodka行聲{:6_174:}

Samson2011 發表於 2013-1-23 13:29

carbon行畫vodka行聲 is better

cth516 發表於 2013-1-23 14:29

我carbon行畫,VDH行聲

孔明燈 發表於 2013-1-23 15:03

分開2條好過一條行聲畫?

ckw1 發表於 2013-1-23 16:00

我都知Carbon行畫,Vodka行聲係最好,(一條Vodka都貴過部BDP).
分線後明顯對比度及光度都强咗.

但我又貪心想用埋條Golden Sound,是好嘢黎 7N銅鍍銀,當時在秋記買都好貴下.可惜制式以out.{:6_147:}
頁: [1]
查看完整版本: 請教 HDMI 之分配

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。