大佬John 發表於 2009-6-22 16:08

HGUC 1/144 NRX-044 Asshimar 完成 (升級HD片)

尋晚整好, 等天光先影相諗住用窗口D陽光, 點知咁陰天..求其用部傻瓜機set Cloudy mode
主色橙黃,紅同綠係Gundam Color, 之後上濕噴gaia 半光Clear...變形又真係冇刮花喎, 不過佢D顏色尤其金屬色唔係我杯茶...Gaia我只用透明油。水貼只用了頭頂紅色果度有蜂巢六角形圖案
已知缺點: 綠色高光唔夠, 相反橙黃色就多左。有D地方細部漏左分色, e.g背包有個灰色正方形同膝頭下面有兩個紅色風口位唔記得做...
a8_4Aan5L50

ckman0302 發表於 2009-6-22 16:39

GOOD{:6_193:}

kennykky 發表於 2009-6-22 19:52

正呀我都未有咁既技術,但係點解唔post係上個post到呢??

大佬John 發表於 2009-6-22 20:04

上一個post仲有隻Gabthley未完...

lolopopo 發表於 2009-6-24 11:41

正~~

DVD迷 發表於 2009-6-25 20:55

好靚播,請問你下一隻係咩呢?{:6_138:}

knight 發表於 2009-6-25 21:08

我諗起E個{:6_158:}

大佬John 發表於 2009-6-25 23:10

下一隻應該係MG RX78

DVD迷 發表於 2009-6-26 00:15

下一隻應該係MG RX78
大佬John 發表於 2009-6-25 23:10 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

等你...{:6_139:}
頁: [1]
查看完整版本: HGUC 1/144 NRX-044 Asshimar 完成 (升級HD片)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。