chuwing 發表於 2013-1-21 16:24

師兄真幸福;成日有得頭痛{:6_212:} !我冇$想頭痛都唔得{:6_199:}

76joe 發表於 2013-1-22 02:15

chuwing 發表於 2013-1-21 16:24 static/image/common/back.gif
師兄真幸福;成日有得頭痛 !我冇$想頭痛都唔得

唔係啊。Ching .只係我又無錢又多興趣。{:6_137:}
現在日日食樹皮飲海水

76joe 發表於 2013-1-22 02:22

JKC710 發表於 2013-1-21 16:21 static/image/common/back.gif
不過師兄用得JL拾仔又無理由配M7, 但係真係唔建議S150, 不如睇睇750/950啦, 咁岩2手區又有師兄放緊950~ ...

Thanks ching

但我其實無想住買MK, 但我好唔好彩,上米楽買105時見到他們做清貨。差不多有6拆。但是係display 機,不過好新。{:6_128:}
所以咪身痕。{:6_139:}

JKC710 發表於 2013-1-22 08:47

76joe 發表於 2013-1-22 02:22 static/image/common/back.gif
Thanks ching

但我其實無想住買MK, 但我好唔好彩,上米楽買105時見到他們做清貨。差不多有6拆。但是係di ...

全部都有6折??? 有無問價呢???

鐵心心 發表於 2013-1-22 09:42

有大買大 人之常情
不過c 兄如果用s150, 應該在空間上比較難發揮到
當然唔係話一定玩得唔好
只是比較難玩,這要看你的功力了

其實最大問題是細空間的消化力有限
多出的能量,例如低音,會難比較控制到平衡
比較多機會會得到較平面同呆板的混濁聲音

80尺用750/950 已經好夠,而且mk 是偏向近場地耹聽

mantam121 發表於 2013-1-22 16:59

我係差吾多150呎地方,用MK750加SB-1250十仔,覺得聲音都非常足夠,不過都成日心思思想換大D,一心諗住大D聲音可能會再好D.{:6_122:}

76joe 發表於 2013-1-23 01:30

鐵心心 發表於 2013-1-22 09:42 static/image/common/back.gif
有大買大 人之常情
不過c 兄如果用s150, 應該在空間上比較難發揮到
當然唔係話一定玩得唔好

心心兄原全明白我係貪心。
{:6_193:}
頁: 1 [2]
查看完整版本: 又一頭痛問題!!MK950 vs MK s150 help me

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。