ahnel 發表於 2013-1-19 11:21

Nikon 18–35mm f/3.5–4.5G ED FX

http://nikonrumors.com/wp-content/uploads/2013/01/Nikon-18-35mm-f3.5-4.5D-ED-lens.jpeg

當年o既窮人三寶, 12年後再出新版~

果時見到支17-35 2.8留哂口水冇錢買, 哩支係最好o既代替品, 響不少宴會場合都有見過佢o既踪影, 依家再出新版, 都係一個唔錯o既選擇, 畢竟夠哂輕, 去旅行就very good~{:6_193:}

Source

ahnel 發表於 2013-1-29 14:25

http://www.cameraegg.org/af-s-nikkor-18-35mm-f3-5-4-5g-ed-announced-with-features-and-specs/

有埋full spec同sample image 喇~

gerry 發表於 2013-1-29 14:51

{:8_368:}

不錯不錯 ~ 謝謝師兄分享

frankiechan 發表於 2013-1-29 15:42

呢支"窮人三寶"都幾抵玩, 未知新鏡同舊鏡差幾遠呢?{:6_238:}

yard 發表於 2013-1-29 15:51

窮人三寶都要5千幾,FF都係同我冇緣{:6_168:}

frankiechan 發表於 2013-1-29 16:06

yard 發表於 2013-1-29 15:51 static/image/common/back.gif
窮人三寶都要5千幾,FF都係同我冇緣

呢支鏡當年三千幾咋, 17-35mm 要八-九千蚊o架!

mike384 發表於 2013-1-29 16:07

呢支舊鏡都4千幾, 要做窮人鏡恐怕有d難度了, 始終ultra wide都係從中價起跳 ...(一支20F。8都了差唔多要4千)
如果新鏡可以係變型方面做好少少還有得諗的, 期待期待~~~
跟著不停咁催眠自己, 我已有支手動24,我已有支手動24,我已有支手動24...

yard 發表於 2013-1-29 16:42

frankiechan 發表於 2013-1-29 16:06 static/image/common/back.gif
呢支鏡當年三千幾咋, 17-35mm 要八-九千蚊o架!

但係DX窮人三寶加埋都唔使5千{:6_244:}

frankiechan 發表於 2013-1-29 20:56

多謝版主加分! {:6_182:}
頁: [1]
查看完整版本: Nikon 18–35mm f/3.5–4.5G ED FX

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。