jjqqjj 發表於 2013-1-3 23:33

換第2間啦,一有機會就入你。

singgor 發表於 2013-1-4 06:59

Ching可能誤會了,係聯興個價比人平$3000

jjqqjj 發表於 2013-1-4 09:38

有冇試過去第二間問價?呢間野可以話唔老實。

cth516 發表於 2013-1-4 11:51

呢間, 我只睇, 從未買過嘢

cth516 發表於 2013-1-4 11:51

呢間, 我只睇, 從未買過嘢

Bunnydaddy 發表於 2013-1-24 13:14

jjqqjj 發表於 2013-1-3 23:33 static/image/common/back.gif
換第2間啦,一有機會就入你。

差不多兩星期前我晌深水埗聯X買咗部OPPO103,本來不打算講出來,不過見到有ching咁講,好有同感,所以都係講出來,給其他巴打參考一吓,自己中咗招,怪自己心軟,但唔希望其他人中招,日後大家去買嘢要十二分小心。事件如下﹕當晚七點幾,我向男店員示意要買一部OPPO103,男店員在一幢共三箱103中,自然取了放在最頂的一箱出來,他好熟手的好快把那箱103放在小枱上,但我注意到他把紙皮箱貼了封條的那一邊背向我,我正想看清楚紙箱是否完好沒開封時,他在兩三秒間已迅速把箱翻過來立刻用工具開封條,前後不超過兩秒,我來不及反應,但我已看到那封條與其他兩箱的封條不同,他給我開的那箱103的封條較反光,事後我細心看看,在原裝的封條上多貼了一層透明封箱膠紙,而且在兩邊箱邊沿的封條上,都有一條極幼細的斷紋,估計是以極鋒利的刀片界開過, 可惜這些已是我取貨離開了店舖後才有時間和方便慢慢發現的,其實在check機當時已有其他蛛絲馬跡給我點點警示了,只是我沒有硬起心腸要店員換過另一箱給我﹕當該位年青男店員把103從原裝袋取出來放在一旁給我察看,我已立刻發現在機頂上有四處灰白色的疑似指印,隨即我對店員說﹕乜新機都有污漬嘅?他回答說﹕係個袋啲印姐(意即原裝袋內的纖維造成),他一邊說一邊取來厠紙抹走灰印,但他取來的厠紙一抹下去,厠紙立刻在機身留下一行一行的厠紙碎,他發現愈抹愈糟行不通,最後乾脆用手掌抹走紙碎...後來駁上只有標清的電視試機三兩分鐘後,repack貨品開單付款完成交易。我回家只試播了一次藍光碟okay就要入番箱,因為要搬屋,冇時間逐一功能試真部機,要等到二月中搬好屋安頓好才再試機。只能祈望部機最多比人display過翻pack發售喇...香港仲有冇好AV店,消費者可以安心消費呢??

sam2004 發表於 2013-1-24 13:25

singgor 發表於 2013-1-4 06:59 static/image/common/back.gif
Ching可能誤會了,係聯興個價比人平$3000

$.com d價唔可以盡信.... 好多野都比街價貴{:8_380:}

gikifk 發表於 2013-1-24 13:33

平得太多可能真係有問題{:8_366:}

dpcs 發表於 2013-1-24 13:33

Bunnydaddy 發表於 2013-1-24 13:14 static/image/common/back.gif
差不多兩星期前我晌深水埗聯X買咗部OPPO103,本來不打算講出來,不過見到有ching咁講,好有同感,所以都 ...

其實不只細舖咁做,大型連鎖店都係咁樣(白蘆薈),
只不過你回家後發現被騙,可以去門市xyz,他們一般會同你換番部新機。

Bunnydaddy 發表於 2013-1-24 14:08

dpcs 發表於 2013-1-24 13:33 static/image/common/back.gif
其實不只細舖咁做,大型連鎖店都係咁樣(白蘆薈),
只不過你回家後發現被騙,可以去門市xyz,他們一般會 ...

我都四五十歲人,以前多數幫襯x澤和百老x等大型連鎖店,以往(十年前)消費經驗大都十分良好,店員有禮,有問必答, 就算問完一餐最後沒有買,店員都不會當面變臉...近年幫襯細舖,多數都有唔好的購物經驗
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 鴨寮街聯興

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。