POWER 發表於 2013-2-18 16:17

CHING~我想問下你係咪插係KEF3005個十仔度啊??

我都想買條電源同信號線比佢補下身

但有個問題,佢4粒膠腳夠唔夠高?會唔會壓住條新線嫁??

dpcs 發表於 2013-2-18 18:33

POWER 發表於 2013-2-18 16:17 static/image/common/back.gif
CHING~我想問下你係咪插係KEF3005個十仔度啊??

我都想買條電源同信號線比佢補下身

3005十仔本身底部唔夠高,入唔到粗線。
你可買4粒金屬釘腳貼在底部"朗"高十仔,
就可入粗線。加金屬釘有好處,
隻十仔開大聲啲,都冇左右搖擺(因原廠膠粒軟就搖擺),
加黑麻石更好。
原本買咗條 neotech 4003電源線(鍍銀)俾bdp-9700用,
但聽歌有啲怪,所以轉咗俾十仔用,反應更加好咗。
條isotek就俾blue ray player 用。
發覺電源俾十仔用最好有鍍銀,有力啲,反應快啲。
十仔信号線亦都一樣。

plnl88 發表於 2013-2-18 18:46

dpcs 發表於 2013-2-18 18:33 static/image/common/back.gif
就可入粗線。加金屬釘有 ...

原本買咗條 neotech 4003電源線(鍍銀)俾bdp-9700用,
但聽歌有啲怪,所以轉咗俾十仔用,反應更加好咗。<--- 醒目。4003 係唔聽得歌的。{:6_193:}

POWER 發表於 2013-2-19 09:54

dpcs 發表於 2013-2-18 18:33 static/image/common/back.gif
就可入粗線。加金屬釘有 ...

THX~CHING~

買邊款金屬腳比十仔好?? 可唔可以影張相放上黎睇睇^^"等我照買都好~

CHING D線好貴=.=要儲下錢先買到喇....

但8字頭電源線,係SSP搵唔到
搵到一條,但係兩腳插頭,佢叫我自己DYI =.=

dpcs 發表於 2013-2-19 13:24

POWER 發表於 2013-2-19 09:54 static/image/common/back.gif
THX~CHING~

買邊款金屬腳比十仔好?? 可唔可以影張相放上黎睇睇^^"等我照買都好~

本身3005se十仔並不是高級嘢,
用普通金屬腳都得,已有效果 (本人用BBC牌約$200多四粒一套),
企得穩啲,聲係好過膠腳,
不用太多要求,去淘寶,平到人仔十元一粒,我都有用係AV Amp 。
8字頭英插電源線,去旺角“秋葉原”(中僑商業大厦),
他們有好多自製 8字頭英插電源線,平貴都有,
唔使自己diy

POWER 發表於 2013-2-19 14:08

dpcs 發表於 2013-2-19 13:24 static/image/common/back.gif
本身3005se十仔並不是高級嘢,
用普通金屬腳都得,已有效果 (本人用BBC牌約$200多四粒一套),
企得穩啲, ...

THX~CHING~{:8_388:}

dpcs 發表於 2013-2-19 15:14

POWER 發表於 2013-2-19 14:08 static/image/common/back.gif
THX~CHING~

另外,由於十仔係窄身,
四隻釘腳(三隻不穩)最好向外貼出啲,出過十仔冇問題,
約貼3/4左右,重要係釘腳中心點不可出過十仔邊沿。

POWER 發表於 2013-2-19 15:29

dpcs 發表於 2013-2-19 15:14 static/image/common/back.gif
另外,由於十仔係窄身,
四隻釘腳(三隻不穩)最好向外貼出啲,出過十仔冇問題,
約貼3/4左右,重要係釘腳 ...

咁請問用咩貼上去十仔度嫁?

我印象個底都冇咩位咁~{:8_372:}

dpcs 發表於 2013-2-19 17:57

POWER 發表於 2013-2-19 15:29 static/image/common/back.gif
咁請問用咩貼上去十仔度嫁?

我印象個底都冇咩位咁~

貼係膠粒腳隔離就得,
我用双面貼(個人喜好),
其他ching用泥膠貼。

買塊大陸嘅黑麻石在底就vey good ,
只“界刂” 不打磨, 都係百多元。

POWER 發表於 2013-2-19 18:12

dpcs 發表於 2013-2-19 17:57 static/image/common/back.gif
貼係膠粒腳隔離就得,
我用双面貼(個人喜好),
其他ching用泥膠貼。

多謝CHING指教~

出SSP望下D腳先~{:8_403:}
頁: 1 2 3 [4]
查看完整版本: 平民二寶 (IsoTek PR8 + audioquest Sub-X)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。