丁蟹 發表於 2013-1-2 11:26

想升級十仔去 SPL 1000 utra

我而家用緊cheap cheap十仔
係最近加左d補品後部十仔威力勁返好多
但係又手痕想換十仔

問題黎啦
自從我加左部後級及幫部十仔加左補品後
最近有一晚十點左右仲睇緊未來戰士2018
第一次比隔離鄰居帶埋管理員拍門
話係佢屋企感覺到輕微震動及過大音量
最慘佢都係有玩AV及HIFI
佢話個女要訓啊

所以搞到我都有d唔敢換十仔驚再比佢投訴
我自己測試過關左門後係走朗的確仍然感受到輕微震動

另外想問 SPL 1000 utra 水貨及行貨最平咩價錢 ?
thanks

Jackiewakusome 發表於 2013-1-2 12:01

再换劲 D 咪再畀人投诉?个心玩得都唔安乐呀!{:6_206:}

bigair 發表於 2013-1-2 12:18

我都唔敢咁夜睇戲啦,過左9點一般都唔睇啦

mantam121 發表於 2013-1-2 15:25

1000ultra 行貨去地庫睇下,應該10k到.{:6_193:}
水貨就吾多覺,可能同行差不多價無人做.

rockerlam 發表於 2013-1-2 15:33

單10吋都有咁勁?{:6_238:}

kefana 發表於 2013-1-2 20:08

mantam121 發表於 2013-1-2 15:25 static/image/common/back.gif
1000ultra 行貨去地庫睇下,應該10k到.
水貨就吾多覺,可能同行差不多價無人做. ...

唔會有水貨,因為型號唔同,同埋120v 電壓。

比人投訴通常低頻勁得滯。

liptim 發表於 2013-1-3 00:33

ching, 我近d個星期都問過下spl 1000 ultra 個價, pm 話你知
http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=143347

丁蟹 發表於 2013-1-3 12:49

原來 spl 1000 ultra 個價都過一皮
咁真係負擔唔起
寧願用住部10Q頂住先

如果升上 MK SB12 分別大嗎
因為見二手價都好吸引

THANKS

rlwk2009 發表於 2013-1-3 13:19

丁蟹 發表於 2013-1-3 12:49 static/image/common/back.gif
原來 spl 1000 ultra 個價都過一皮
咁真係負擔唔起
寧願用住部10Q頂住先

10Q 上 SB12 分別都幾明顯嫁(不過怕你覺得低頻太乾淨)

丁蟹 發表於 2013-1-3 13:25

rlwk2009 發表於 2013-1-3 13:19 static/image/common/back.gif
10Q 上 SB12 分別都幾明顯嫁。

OH ... THANKS
搵返隻二手玩下先 {:6_193:}
頁: [1] 2
查看完整版本: 想升級十仔去 SPL 1000 utra

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。