ropresident 發表於 2013-1-1 14:34

師兄不妨考慮用neotech nes5001作前中置喇叭線,效果唔錯。
而喇叭可考慮dali ikon書架,易推,闊聲。

電就要睇下師兄買完仲有幾多budget而定,不過最源頭搞左先就一定無錯

jacky622 發表於 2013-1-1 14:57

plnl88 發表於 2013-1-1 03:15 static/image/common/back.gif
淘隻 LY-206-2 返黎 插哂 D av amp, bdp, tv, sub 仔落去。
泊支 鉑金屎 比 TV。
整條 鉑金銠紅腸 四圍插 ...

其實已經係用緊隆乳 LY206 兩隻串聯

jacky622 發表於 2013-1-1 14:58

dpcs 發表於 2013-1-1 14:23 static/image/common/back.gif
咁,要買好啲有濾波的拖板,令電視的畫面和聲淨度高啲,靚啲。再有閒錢,買粒 IP2 fuse, 再令畫面更上一 ...

已經係用緊隆乳 LY206 兩隻串聯
有冇其他好介紹? 我見有d ching 用belkin?

jacky622 發表於 2013-1-1 14:59

ropresident 發表於 2013-1-1 14:34 static/image/common/back.gif
師兄不妨考慮用neotech nes5001作前中置喇叭線,效果唔錯。
而喇叭可考慮dali ikon書架,易推,闊聲。

暫時冇打算換喇叭 (冇$$ 了)

jacky622 發表於 2013-1-1 14:59

sam12345 發表於 2013-1-1 10:15 static/image/common/back.gif
盡量換大d啦,唔係啲聲幾勁都冇用,唔夾畫面。
坐位距離TV有幾多尺?...

only 6尺

plnl88 發表於 2013-1-1 15:01

jacky622 發表於 2013-1-1 14:57 static/image/common/back.gif
其實已經係用緊隆乳 LY206 兩隻串聯

效果唔好咩?
隻 isolator-8 應該唔夠 ly-206 黎格?{:6_141:}

plnl88 發表於 2013-1-1 15:03

jacky622 發表於 2013-1-1 14:58 static/image/common/back.gif

belkin pureav pf3/40/50/60 而家得返二手乍。

sam12345 發表於 2013-1-1 15:22

jacky622 發表於 2013-1-1 14:59 static/image/common/back.gif
only 6尺

60"投投 有冇得"林"{:8_399:}

dpcs 發表於 2013-1-1 15:25

jacky622 發表於 2013-1-1 14:58 static/image/common/back.gif

咁你要換 LY208 了{:6_142:}

jacky622 發表於 2013-1-1 15:39

plnl88 發表於 2013-1-1 15:01 static/image/common/back.gif
效果唔好咩?
隻 isolator-8 應該唔夠 ly-206 黎格?

其實我一開始就用206 冇比較過其他
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: 各位新年快樂, 新一年新計畫, 比d意見啦

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。