CNBLUE 發表於 2012-12-28 12:59

bluray備份問題

如果想將d藍光碟備份成file在電腦內, 經wifi在tv放, 需要什麼軟硬件和cost多少???

例如: bluray rom 係咪買淨play功能就得?定係要有燒錄功能的?
oppo 93 可以播放嗎? 還是要另買media player?   

pac 發表於 2012-12-28 14:10

wifi? NO WAY

CNBLUE 發表於 2012-12-28 16:44

pac 發表於 2012-12-28 14:10 static/image/common/back.gif
wifi? NO WAY

O, 唔得架??咁備份落外置HARD DISC經MEDIA PLAYER應該可以吧!!需要買D乜野機好?

pac 發表於 2012-12-28 16:50

CNBLUE 發表於 2012-12-28 16:44 static/image/common/back.gif
O, 唔得架??咁備份落外置HARD DISC經MEDIA PLAYER應該可以吧!!需要買D乜野機好? ...

經WI FI睇BLU-RAY是不夠快的,錄落H.D.D經media player當然可以,邊隻好,就要問其他CHING,因為我是用電腦播的

dicklcp 發表於 2012-12-28 17:12

如果你想backup藍光,就咁買個讀到藍光碟既rom就ok,唔洗買燒得到藍光果d,oppo可以播network file(如果係新ver就播唔到iso,我就係其中一個case,買完返黎懶勁咁即時更新最新ver,結果。。。。{:6_191:} ),但最好用番lan線駁黎播network file,因用wifi多數唔夠頻寬播到

CNBLUE 發表於 2012-12-28 17:51

咁有冇人知外置HARD DISC 如何駁落電腦度?USB??COPY完之再駁番落MEDIA PLAYER就睇得??
整個步驟其實係點既呢????{:6_141:}

補充內容 (2012-12-30 20:03):
個HARD DISC 又點駁落部93度睇???

CNBLUE 發表於 2012-12-30 20:04

CNBLUE 發表於 2012-12-28 17:51 static/image/common/back.gif
咁有冇人知外置HARD DISC 如何駁落電腦度?USB??COPY完之再駁番落MEDIA PLAYER就睇得??
整個步驟其實係 ...

有冇CHING幫手.....{:6_140:}

ming 發表於 2012-12-30 21:26

插usb就可以

victor_wong 發表於 2013-1-2 03:14

ming 發表於 2012-12-30 21:26 static/image/common/back.gif
插usb就可以

Ching 如果唔想插太多嘢,可以買個 hard drive dock. 個 usb 插一次落 media player 度,咁就唔駛 成日 蚊嚟蚊去,最多取 hard drive. 雖則街有 3 tb 或更大,但我反而會考慮買1個 1tb 同 1個 2tb,因為買兩個 hard drive,唔好運嘅話,要死都係死一個 2tb,一次過死 3tb 慘過 死 2tb,我見街嗰 Dhard drive dock 可以放兩個 hard drive. 咁即係放兩個 2tb 落去,就有 4tb,仲可以互相 copy 過去,好似話唔駛開電腦,賣嘢條友係咁話我知,我信一半。{:1_343:}

andylau.com 發表於 2013-1-2 12:14

victor_wong 發表於 2013-1-2 03:14 static/image/common/back.gif
Ching 如果唔想插太多嘢,可以買個 hard drive dock. 個 usb 插一次落 media player 度,咁就唔駛 成日...

即係DOCKING可以長插MEDIA PLAYER, 咁HD拎出來之後經咩插落電腦度? 又係USD/ESATA ??
頁: [1] 2
查看完整版本: bluray備份問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。