fungjai 發表於 2012-12-21 11:25

QDEO 視頻處理

甘多位師兄, 我想請問 Oppo 103 有 QDEO, 甘我部 Onkyo 818 又係有 QDEO 同樣可以做 video processing / upscaling~

甘需唔需要 set 是但一邊唔用個 QDEO 呢?? e.g. Amp 果邊可以 set 做 "through"

究竟 103 粒 QDEO 正 d 定 818 正 d?? Thx Thx~! {:1_249:}

paulsuper 發表於 2012-12-21 11:55

u have both, why not test it yourself ?

沙煞比 發表於 2012-12-21 12:09

其實樓主可以做個A/B/C TEST
A係103 直接出畫面去電視/投投
B係103 經AMP (開AMP 個QDEO) 上電視/投投
C係103 經AMP (關AMP 個QDEO) 上電視/投投

咁樓主最意邊個效果咪係最正同岩心水

fungjai 發表於 2012-12-21 13:13

沙煞比 發表於 2012-12-21 12:09 static/image/common/back.gif
其實樓主可以做個A/B/C TEST
A係103 直接出畫面去電視/投投
B係103 經AMP (開AMP 個QDEO) 上電視/投投

其實我未有 103.... 所以想知係咪有 amp 粒 QDEO 做左處理就可以疊埋心水繼續用部 cheap cheap Philips BD 甘 lor~~

聲方面我又唔知差幾多, 唔想一買 AV 野都好似去賭場買大細甘, 買完番黎先發覺睇/聽唔出分別, 換黎無用.... {:6_206:}

尋日差 d 就買左番屋企, 打電話問左有現貨, 但一上去問下可唔可以做分期, 個老細話一定要現金, 你唔要大把人要, 又無價講, 行左兩間態度一樣... 嬲嬲地唔 Q 買~ 我買野點解要受你氣先??? {:6_199:}

rayray_72 發表於 2012-12-21 13:21

fungjai 發表於 2012-12-21 13:13 static/image/common/back.gif
其實我未有 103.... 所以想知係咪有 amp 粒 QDEO 做左處理就可以疊埋心水繼續用部 cheap cheap Philips B ...

C兄:做得好{:6_193:} .比錢為何要受氣.

fungjai 發表於 2012-12-21 13:37

rayray_72 發表於 2012-12-21 13:21 static/image/common/back.gif
C兄:做得好 .比錢為何要受氣.

本來都諗住比錢買, 但態度勁差, 又話現貨得幾部, 你唔要好快就比人買哂, 唔憂做甘款....

{:6_152:}

jeremymak 發表於 2012-12-21 15:46

fungjai 發表於 2012-12-21 13:37 static/image/common/back.gif
本來都諗住比錢買, 但態度勁差, 又話現貨得幾部, 你唔要好快就比人買哂, 唔憂做甘款....

...

oppo代理??

mantam121 發表於 2012-12-21 15:52

fungjai 發表於 2012-12-21 13:37 static/image/common/back.gif

...

邊間甘差{:6_199:} 開佢名等師兄們知道.{:6_124:}

fungjai 發表於 2012-12-21 16:00

jeremymak 發表於 2012-12-21 15:46 static/image/common/back.gif
oppo代理??

呢兩日係得呢兩間有現貨啦~ {:6_183:}

andprise 發表於 2012-12-21 16:24

fungjai 發表於 2012-12-21 16:00 static/image/common/back.gif
呢兩日係得呢兩間有現貨啦~

間代理有兩個揸fit人。一個非常之好人,我第一次就遇到呢個好好先生;咁咪比錢囉;買嘢使錢最緊要開心。
点知攞机個陳,個位好好先生唔係度,由另外一個人同我交後;個條友我都唔喜歡佢個態度,攪到我同行嘅朋友本來都比錢落定買103,由於個條友仔,佢都冇買到。如果我第一次遇到呢條友,我唸,都唔會比錢佢使。{:6_199:}
頁: [1] 2
查看完整版本: QDEO 視頻處理

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。