bigair 發表於 2012-12-23 12:03

天記唔想輸成條街,即刻搵76搞返個demo反擊啦{:6_174:}

hit87761 發表於 2012-12-23 13:52

bigair 發表於 2012-12-23 12:03 static/image/common/back.gif
天記唔想輸成條街,即刻搵76搞返個demo反擊啦

隔離巴士台已攪過啦!

worldmark 發表於 2013-1-9 14:47

I vote Onkyo 5010

beornot 發表於 2013-1-21 10:42

最近也在天龍4520和安橋5010之間徘徊,不知哪個好?

yuppi 發表於 2013-1-26 17:54

beornot 發表於 2013-1-21 10:42 static/image/common/back.gif
最近也在天龍4520和安橋5010之間徘徊,不知哪個好?

我未用過天龍, 所以冇其他天龍 FANS 咁激, 我覺得 4520 幾舒服. 岩岩睇哂 5010 & 4520 兩本 MENU, 4520 可以只加一部兩聲道合併機俾前置喇叭玩 AV bypass, 就可以吾駛再加後級情況下玩足 11.2, SETTING 方面 ONKYO 一直都係食老本, 內置後級一定要俾前置喇叭.....呢方面同廠反映都吾會有改善....

宜家諗緊賣 5009 轉 4520, 加埋自己部 S300i 玩最平既 11.1 方案

老豆 發表於 2013-1-27 15:51

yuppi 發表於 2013-1-26 17:54 static/image/common/back.gif
我未用過天龍, 所以冇其他天龍 FANS 咁激, 我覺得 4520 幾舒服. 岩岩睇哂 5010 & 4520 兩本 MENU, 4520...

台湾著名AV杂志Prime AV评论4520暂时是现时最有Hifi味的Surround Amp。不知有没有车大炮。我想应该是开启Denon Link才可以有的效果吧。{:6_199:}

yuppi 發表於 2013-1-27 19:54

老豆 發表於 2013-1-27 15:51 static/image/common/back.gif
台湾著名AV杂志Prime AV评论4520暂时是现时最有Hifi味的Surround Amp。不知有没有车大炮。我想应该是开启 ...

就我之前去過既試聽會,4520 的確好有HiFi味。

老豆 發表於 2013-1-28 16:02

yuppi 發表於 2013-1-27 19:54 static/image/common/back.gif
就我之前去過既試聽會,4520 的確好有HiFi味。

多谢师兄赐教。{:6_162:}

warmmjs 發表於 2013-7-4 01:07

I am not proud ,my first amp is Marantz, second Pioneer , third Denon 4308A , fourth Denon 4810 Now Onkyo 5010
隻耳仔粗晒,想有力又要聽到細緻,我無買錯Onkyo 5010. Great, Excellent. 因我用過其他的Amp,真心分亨

hit87761 發表於 2013-7-4 03:03

warmmjs 發表於 2013-7-4 01:07 static/image/common/back.gif
I am not proud ,my first amp is Marantz, second Pioneer , third Denon 4308A , fourth Denon 4810 No ...

Onkyo5010{:6_193:}
頁: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9
查看完整版本: ONKYO 5010 OR DENON 4520 點揀好?最後5010跑出

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。