andylau.com 發表於 2012-12-15 11:14

plnl88 發表於 2012-12-15 02:34 static/image/common/back.gif
樓主師兄換左富士 hdmi 要 tune tune 個 brightness 先會正常返的。

多謝晶兄提點, 等我返去試下先.....

andylau.com 發表於 2012-12-15 11:16

fungl 發表於 2012-12-15 09:54 static/image/common/back.gif
師兄,唔好怪我多事,對於你測試方式組合上有少少意見。係咪應該先Fix死用一條BDP去Amp,之後先試三次唔 ...

好的, 我會再試試 ching 提議的test 方法.....{:6_162:}

blindfaith3by8 發表於 2012-12-15 16:30

ilavbnm 發表於 2012-12-15 01:58 static/image/common/back.gif
第一組圖...B
A & C可能影相關係...好多紋...

我同你一樣...
第一組B
第二組A

justinianlui 發表於 2012-12-15 16:39

黃金線:聲好D
極光線:畫好D
黃金+極光係幾好既組合
但吾知點駁發揮最好

louis001 發表於 2012-12-16 00:51

師兄用PS3 做BDP {:6_141:}
如果係應該分別不大 我試過放係 BDP V-DIGI LX-55 OPPO-93
畫面就真係有分別同改善 用係PS3 真係分別不大{:6_244:}

andylau.com 發表於 2012-12-16 01:10

louis001 發表於 2012-12-16 00:51 static/image/common/back.gif
師兄用PS3 做BDP
如果係應該分別不大 我試過放係 BDP V-DIGI LX-55 OPPO-93
畫面就真係有分別同 ...

唔通真係要儲錢升級.....{:6_244:}

louis001 發表於 2012-12-16 01:14

andylau.com 發表於 2012-12-16 01:10 static/image/common/back.gif
唔通真係要儲錢升級.....

我自己反覆測試有以下結論 同justinianlui 師兄意見一樣
黃金+極光係幾好既組合 所以我黃金入AMP 極光直出電視 我用LX-55 可以聲畫分開出
平平地咪搵部2手 LX-55 或93玩下囉 橫掂103 105出左後 咁多二手放出黎 咪當買返部聖誔禮物俾自己囉{:6_182:}

andylau.com 發表於 2012-12-16 01:18

louis001 發表於 2012-12-16 01:14 static/image/common/back.gif
我自己反覆測試有以下結論 同justinianlui 師兄意見一樣

白痴問題: ps3跟93 會有顯眼的分別嗎???

louis001 發表於 2012-12-16 01:28

andylau.com 發表於 2012-12-16 01:18 static/image/common/back.gif
白痴問題: ps3跟93 會有顯眼的分別嗎???

唔駛換線都睇到分別{:6_138:}

andylau.com 發表於 2012-12-16 01:30

louis001 發表於 2012-12-16 01:28 static/image/common/back.gif
唔駛換線都睇到分別

中毒了...{:6_197:}
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 請推介比黃金和極光好的HDMI線 (已加TEST相)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。