keke323 發表於 2012-12-14 11:39

yuppi 發表於 2012-12-14 11:32 static/image/common/back.gif
我響日本旅行, 專登搭車去 SONY 銀座旗艦店試, 成間試音室得我一個人玩, 全套 SONY 西裝, 莫講話大聲, 正 ...

咁大鑊 {:8_369:}

yuppi 發表於 2012-12-14 11:40

keke323 發表於 2012-12-14 11:39 static/image/common/back.gif
咁大鑊

我試果部係2011年尾出既新Model, 係 5700....同樓主果部有少少吾同

不過你可以參考吓 5400 既火力....

http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=103939&fromuid=591

KENXYZ 發表於 2012-12-14 11:40

{:1_335:}{:6_195:}
師兄出左新玩具post吾好行左去
希望講多D出來比大家分亨
Thank{:6_162:}

aero 發表於 2012-12-14 11:56

師兄你係show room玩個部應該係舊款5700es,5800剛剛係十一月先出。
不過部机新開聲,真係衰聲到無論。大聲d都折·。個auto cal仲好似癈癈地同anthem arc差好遠。set 出尼後d底音重到頂唔順衰到冇朋友。真係有D後悔買錯机。唔買都買左,放番出去又唔係好值水。冇計留低佢再試下羅。我用左二個星期日日以電視run in,再manual set番D EQ同大細聲。部机D聲終於可以叫做入到耳聽啦!
講下部机D聲,佢係偏重於中低音。低音量好多下,同先鋒,anthem好唔同,高同底都去到好盡下,解像度好高。音場包圍感非常好,特別係底意個浸包圍感真係一絕。
画汁方面真係有驚喜。佢令到我部JVC X7投射有左D索尼味。有浸陽光感,同D黑位再實左,对比高左,3D流暢左,有D似睇sony投射。

hit87761 發表於 2012-12-14 12:13

aero 發表於 2012-12-14 11:56 static/image/common/back.gif
師兄你係show room玩個部應該係舊款5700es,5800剛剛係十一月先出。
不過部机新開聲,真係衰聲到無論。大聲d ...

Over20k嗎?

aero 發表於 2012-12-14 12:25

List price 大約两皮,買街大約八四折左右。

Gorgeous 發表於 2012-12-14 12:27

yuppi 發表於 2012-12-14 12:29

aero 發表於 2012-12-14 11:56 static/image/common/back.gif
不過部机新開聲,真係衰聲到無論。大聲d ...

放心用啦, 呢部機前級同 auto cal 係一流, 只可惜後級得果三四十W, 同佢加部後級一定脫胎換骨{:6_139:}

jason1969 發表於 2012-12-14 12:31

恭喜晒{:6_195:}

jason1969 發表於 2012-12-14 12:34

aero 發表於 2012-12-14 12:25 static/image/common/back.gif
List price 大約两皮,買街大約八四折左右。

嘩...價位{:8_369:}
頁: 1 2 [3] 4 5 6
查看完整版本: 我的新歡.....架妺索....尼DA5800es

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。