ltcHD 發表於 2012-12-13 15:28

thshum556 發表於 2012-12-13 14:24 static/image/common/back.gif
同樣用 ST50,但一有HDMI signal (onkyo 616 AMP 著), TV signal 會變弱, 弱到出 No tv siganl.

師兄有同 ...

師兄確定係onkyo 616問題嗎?
我本身冇AV AMP,但部103用HDMI入ST50,著住103都對TV signal冇影響,我係插ST50既HDMI 2的

ltcHD 發表於 2012-12-13 15:33

小瑟 發表於 2012-12-13 14:31 static/image/common/back.gif
WELCOME LA, 呢個帖好有教學作用, 值得支持!!!

而TUNE畫就留返識玩既CHING回應好D~~~~ ...

教學未致於,大家多多交流吧!!

thshum556 發表於 2012-12-13 15:34

ltcHD 發表於 2012-12-13 15:28 static/image/common/back.gif
師兄確定係onkyo 616問題嗎?
我本身冇AV AMP,但部103用HDMI入ST50,著住103都對TV signal冇影響,我係 ...

不知道是電視, AMP或 setup 問題 ?? 不知道如何解決 ??

ltcHD 發表於 2012-12-13 15:38

grd727 發表於 2012-12-13 14:31 static/image/common/back.gif
多謝師兄分享!我都係用緊st50,今晚試下呢個setting效果如何先!

可能會太暗
我隻spyder 3應該吾太準,冇理由對比26,gamma都仲係 2 - 2.1 未到 2.2

tinghai 發表於 2012-12-13 22:54

{:6_193:}{:6_193:}

kenjilai916 發表於 2012-12-13 23:24

turn機時..
先要了解..你自己本身...是在甚麼時候看戲....
早上?晚上?環境較光?環境較暗?
都需要考慮的....

jayzhk 發表於 2012-12-13 23:35

andprise 發表於 2012-12-13 11:47 static/image/common/back.gif
TQ 師兄分享. 我都好想知最後個setting 係点.
師兄你部ST有冇"燒印"問题? 原本contrast setting 维持50,...

對比50都燒印,{:6_121:} 甘要禁到幾多呢?我现在即到禁到去40,次次用完电视都會用捲動棒!防燒印!{:6_244:}

papercut 發表於 2012-12-14 00:54

http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=139013&page=2#pid2255499

我燒在上面條linK隻碟出㴝,得閒播下.(而家Run-in緊80hrs,未見到燒印)

黎幫我裝機位信興師父教我臨訓前播雪花,around 10mins冇信號會自動關機(模擬信號)

papercut 發表於 2012-12-14 00:58

個師父仲同我講話睇亞視好易燒印.......{:9_407:}

ltcHD 發表於 2012-12-14 08:02

thshum556 發表於 2012-12-13 15:34 static/image/common/back.gif
不知道是電視, AMP或 setup 問題 ?? 不知道如何解決 ??

試下吾插住616,插下其他器材,搵出個問題所在先
頁: 1 2 [3] 4 5 6
查看完整版本: Panasonic ST50 報告 + Color HCFR 討論交流

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。