csum123 發表於 2012-12-11 22:58

8仔換硬碟

部8仔320GT個內置硬碟好似死吓死吓. 請問有冇CHING自己換过個硬碟 ? 可唔可以自己加大到500G. 同換边隻HARDDISK好?

{:6_162:}

billymud 發表於 2012-12-12 01:41

換隻 Western Digital 入去喇!
硬碟換大激數究竟用得幾多呢?。。。。。其實依家冇320GB 賣了,質左隻500激入去先講啦,激素多左又唔會死人嘅。

csum123 發表於 2012-12-12 08:41

billymud 發表於 2012-12-12 01:41 static/image/common/back.gif
換隻 Western Digital 入去喇!
硬碟換大激數究竟用得幾多呢?。。。。。其實依家冇320GB 賣了,質左隻500 ...

謝謝.

CHING, 咁你同個8仔換咗350G/500G後, 有冇特別問題同有冇地方在更換時要注意呀 ?

billymud 發表於 2012-12-12 12:18

csum123 發表於 2012-12-12 08:41 static/image/common/back.gif
謝謝.

CHING, 咁你同個8仔換咗350G/500G後, 有冇特別問題同有冇地方在更換時要注意呀 ? ...

師兄,換硬碟前熄曬機,拔走電源缐。買啱 size 嘅 hard disk 為要!
你點知隻舊硬碟死死下?重新format 過,睇下點?

pan 發表於 2012-12-12 14:07

我有部320gt, 拆過隻硬碟出來
係seagate

csum123 發表於 2012-12-12 14:14

billymud 發表於 2012-12-12 12:18 static/image/common/back.gif
師兄,換硬碟前熄曬機,拔走電源缐。買啱 size 嘅 hard disk 為要!
你點知隻舊硬碟死死下?重新format...

有幾個現象, 所以估係個HDD:

1. 個HDD有格格声.
2. 有时個HDD係個MENU唔見左, 要関机/開机先再見倒.
3. 錄錄吓野個HDD不停有格格声. 跟住個畫面唔正常咁好慢.
4. 重有部野都用左四年了.

billymud 發表於 2012-12-12 14:45

csum123 發表於 2012-12-12 14:14 static/image/common/back.gif
有幾個現象, 所以估係個HDD:

1. 個HDD有格格声.

格格聲,快D換!
頁: [1]
查看完整版本: 8仔換硬碟

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。