fuman0123 發表於 2012-12-6 08:06

我都開下箱先....Oppo BDP-105

隨住科技嘅進步,真係又要洗錢{:9_424:}
初步試試真係好大嘅進步{:9_426:} 本身用緊93
一係索性唔換,換就一步到位吧啦!{:8_362:}

睇戲嘅包圍感更強,分析力高兩班都唔止,聽多咗啲以前聽唔到嘅細節,低頻更厚壯,低頻嘅控制力更強...收放自如!{:8_377:}
畫面穩定程度高很多呢,又極流暢,顏色結實,暗位清清楚楚,立體感大增!!
聽歌,真係唔錯分析力高,弱音明顯,空間感幾出色,人聲都帶點厚暖,呢點我有幾大驚喜{:9_427:} 低頻不肥大,絕對足夠墊低
聽歌一啲都唔似一部藍光機出聲,真啲可比美啲萬元級或以上CD機!!{:9_434:}

買咗呢部嘢,我覺得唔似換咗藍光機
係好似換咗超低音,電視,擴音機,喇叭咁!{:8_394:}

以上聽感都係新機感覺,當然睇戲時仲感覺到一點焗束,係未煲過個隻,相信日後仲有大把空間提升!!
小弟低手初步測試,報告寫得唔好都勿打頭{:9_431:} 多謝各師兄收看{:8_387:}

最後要特別嗚謝paul哥咁有power幫我同我堂大佬,係頭一水貨而無須訂貨情況下,班兩部返嚟俾我地{:9_408:}
有勞paul哥{:8_387:} {:8_387:}

guly 發表於 2012-12-6 08:26

恭喜文哥!!{:6_196:} {:6_195:}

小仲 發表於 2012-12-6 08:36

睇到我流晒口水{:8_372:}

wishmulder 發表於 2012-12-6 08:36

靚,正,勁

faikara 發表於 2012-12-6 08:51

恭喜,恭喜,My dream bd player

小瑟 發表於 2012-12-6 08:56

大佬文一係唔出, 一係就頂班野, 你好玩野喎,. 引屎人咩~~~~{:6_158:}{:6_157:}

fuman0123 發表於 2012-12-6 08:58

guly 發表於 2012-12-6 08:26 static/image/common/back.gif
恭喜文哥!!

多謝guly哥哥{:8_387:}

小瑟 發表於 2012-12-6 08:58

文哥, 比你篇文講到我都好想試下一步到位既感覺.........你真係好衰既呢~~~~{:6_156:}

fuman0123 發表於 2012-12-6 08:59

小仲 發表於 2012-12-6 08:36 static/image/common/back.gif
睇到我流晒口水

我都流到成地都係{:6_186:}

fuman0123 發表於 2012-12-6 09:01

小瑟 發表於 2012-12-6 08:56 static/image/common/back.gif
大佬文一係唔出, 一係就頂班野, 你好玩野喎,. 引屎人咩~~~~

多謝大王!!
我儲咗好耐錢架啦{:6_174:}
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 我都開下箱先....Oppo BDP-105

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。