newmarks 發表於 2012-12-4 22:36

AV amp by-pass 合併機去後級接駁請教

各位Ching, 因為budget關係,小弟做不到影音完全分家,唯有入隻有AV bypass 的合併機,share 對前置比兩聲道,原本的駁法是LX-83 (per-out)--> 8200A (bypass) ---> CM7. 今日剛入手xpa-3後級,由840c去8200A pre-out 去xpa-3再去CM7出到兩聲道(真係正好多),但AV方面,由 oppo93去LX-83 (per-out前置)--> 8200A (bypass) ---> pre-out 去xpa-3去CM7就冇聲,why?? 究竟咁做係唔得定我駁錯呢?虛心求教!

gikifk 發表於 2012-12-4 22:56

敢駁法,小心燒機{:6_199:}

gikifk 發表於 2012-12-4 22:57

好聲極有限{:6_192:}

newmarks 發表於 2012-12-4 23:04

gikifk 發表於 2012-12-4 22:56 static/image/common/back.gif
敢駁法,小心燒機

請賜教

mantam121 發表於 2012-12-4 23:25

甘駁應該用吾到AVbypass啦,因為AVbypass係將部int.amp變成後級(吾經int.amp前級部份).
你試下LX-83 (Per out)--> 8200A (Aux in),不過要留意,int.amp個Vol.{:6_229:}

newmarks 發表於 2012-12-4 23:45

mantam121 發表於 2012-12-4 23:25 static/image/common/back.gif
甘駁應該用吾到AVbypass啦,因為AVbypass係將部int.amp變成後級(吾經int.amp前級部份).
你試下LX-83 (Per ou ...

多謝師兄賜教, 明天試試, 不過咁樣就要成日調音量了...... AV bypass個功能就變得冇用了

gary0827 發表於 2012-12-4 23:48

gikifk 發表於 2012-12-4 22:56 static/image/common/back.gif
敢駁法,小心燒機

呢條友放飛機咁醒{:6_183:} ー定唔會燒機{:6_238:}

Gorgeous 發表於 2012-12-4 23:52

newmarks 發表於 2012-12-5 00:00

gary0827 發表於 2012-12-4 23:48 static/image/common/back.gif
呢條友放飛機咁醒 ー定唔會燒機

ching, 係咪有咩誤會呢?

gary0827 發表於 2012-12-5 02:00

newmarks 發表於 2012-12-5 00:00 static/image/common/back.gif
ching, 係咪有咩誤會呢?

你兩次叫我拿條PE Lab E-Force 比你啦{:6_190:}我今日攞到去旺角{:6_141:}你又影都無埋{:6_223:}
不過算啦{:6_181:} 你應該買部有 AV by-passAV amp {:6_238:}
頁: [1] 2
查看完整版本: AV amp by-pass 合併機去後級接駁請教

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。