76joe 發表於 2012-12-4 02:02

有點灰心.......想放棄玩AV!! C300 好難玩...

名位ching,{:6_128:}

小弟一心的夢想是有個好方便的AV!

小弟之前為了把D BLU-RAY SAVE 在PC中,可以方便睇,我就買了部 NAS Synology DS413+部C300,

但買了足足一個月,不停睇文。。。可能我電腦真的好低b, {:6_126:}

現在只可以把 blu-ray copy 去電腦, 電腦去NAS。

但不懂在C300搵到NAS 的電影{:6_141:}

各位高手, 小弟重差什麼????

我真的覺得AV好難{:6_191:} 有點灰心.......想放棄玩

我好想可以好像 chhanthony  ching 咁叻{:6_181:}

好想好想好想可以做到這樣:
Popcorn Hour C200
YAMJ with PPP3.1 and Redefined skins
http://www.post76.com/discuss/re ... 289&fromuid=221

Thank you help help 小 76JOE

myblue 發表於 2012-12-4 08:26

Ching, 唔使灰心,睇下面條link 比唔比到靈感你 - Synology nas 配c200/c300:

http://www.networkedmediatank.com/wiki/index.php/Network_Synology_NAS_setup#300_Series

事實上都有多人遇到c300駁Synology 問題:
http://188.138.72.109/showthread.php?tid=58148&pid=534079

76joe 發表於 2012-12-4 11:08

myblue 發表於 2012-12-4 08:26 static/image/common/back.gif
Ching, 唔使灰心,睇下面條link 比唔比到靈感你 - Synology nas 配c200/c300:

http://www.networkedmediat ...

Thank you ching!

但可能我真的太低B, 所以都不是太明{:6_154:}

Szelong 發表於 2012-12-4 12:45

c300 睇NAS 入面 ISO file ,要用NFS server, 唔算難,
一個鐘就搞到,再唔係睇下有邊個版友近你,請一杯凍o 茶睇下有冇人幫到手

76joe 發表於 2012-12-4 23:36

Szelong 發表於 2012-12-4 12:45 static/image/common/back.gif
c300 睇NAS 入面 ISO file ,要用NFS server, 唔算難,
一個鐘就搞到,再唔係睇下有邊個版友近你,請一杯凍 ...

Szelong ching ! {:6_128:}

我住港島東, 希望你可以help help 小弟,{:6_140:}我可以專車接送 + 杯凍o 茶 任飲{:6_162:}

任何時間{:6_128:}

help help help me

jasoncheng333 發表於 2012-12-5 00:44

我也是用C300+DS211j,如果需要,我可以幫你。

76joe 發表於 2012-12-5 01:24

jasoncheng333 發表於 2012-12-5 00:44 static/image/common/back.gif
我也是用C300+DS211j,如果需要,我可以幫你。

好啊!好啊! Ching 幾時有時間啊?{:6_128:}

Szelong 發表於 2012-12-5 15:18

76joe 發表於 2012-12-4 23:36 static/image/common/back.gif
Szelong ching !

我住港島東, 希望你可以help help 小弟,我可以專車接送 + 杯凍o ...

chai wan?

76joe 發表於 2012-12-5 18:32

Szelong 發表於 2012-12-5 15:18 static/image/common/back.gif
chai wan?

西灣河{:6_237:}

Szelong 發表於 2012-12-5 23:47

76joe 發表於 2012-12-5 18:32 static/image/common/back.gif
西灣河

哦,不如咁,你setup 個account 俾我 remote login 你隻NAS setup 左,再教你點係c300 connect 呀

你係router port forward port 5000 去nas,再PM 個ip 同account 俾我
頁: [1] 2
查看完整版本: 有點灰心.......想放棄玩AV!! C300 好難玩...

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。