devillee123 發表於 2012-11-27 18:50

小弟的6位平賈天然無源濾波+再加個新玩法..

先要多謝 King sir 幫忙比資料小弟小弟的弟一個6位無源電感濾波+電氣石+備長炭
平餡一個

古河鍍金IEC

秋記英國2.5單支(如果是2.5單支應繑細長圈,圈的大小大約在25mm左右)

吸收電磁波貼有邊位就貼

加入備長炭用小小熱熔膠固定(不可接觸到帶电的任何一點)

白晶石越白越細越好

電氣石

加爆電氣石,白晶石

用他錶測試每個 L,E,N

好啦!先試TV一插,第一個感覺齊光左,再黎AV M大力大聲左.{:6_185:} 唉{:6_234:} 等等點會煲都唔洗煲就有料到吖!好著住 D 機煲一日, {:6_193:}哈哈第二日有料到TV 鮮明用DVD 一試就知頭髮幼細左黑位睇多左,音響效果好明顯以好好多音場又深又寬加上先前的力水又大D,真好玩.                                        {:6_229:} 想想吓有個新玩法,就係直接加電氣石,白晶石入牆身蘇底,所以D石又係越細越好,我張D石仔加入去一個由电箱獨立直出X60牆身蘇底裹面.開电箱及獨立線一定要有牌电工先好做!記得加石仔前一定要關調電源由兩邊加石,可以用皺紋膠布,由底包上兩邊,入滿就用牠筆搞吓再入滿.{:6_193:}

兩聲道用最好!

KING 發表於 2012-11-27 21:33

好手功!{:6_193:}
呢個牌子拖板本身好似係已經灌左石仔,你買黎自己再加工,換接線,蘇肉,加白晶石同炭係嗎?{:6_141:}
但你接線仲係行串聯,點解唔改做並聯呢!

KING 發表於 2012-11-27 21:38

等你報告!{:6_190:}

fm31331 發表於 2012-11-27 21:49

司兄好手工!{:6_193:} 想請問電氣石邊到買呀!謝謝!

KING 發表於 2012-11-27 21:52

fm31331 發表於 2012-11-27 21:49 static/image/common/back.gif
司兄好手工! 想請問電氣石邊到買呀!謝謝!

呢個牌子6位拖板已有灌埋電氣石入面,不過就冇晶石同備長炭啫!

fm31331 發表於 2012-11-27 22:01

KING 發表於 2012-11-27 21:52 static/image/common/back.gif
呢個牌子6位拖板已有灌埋電氣石入面,不過就冇晶石同備長炭啫!

King Sir ,電氣石起邊到買!{:6_193:} 因為我都買D玩吓!

KING 發表於 2012-11-27 22:02

fm31331 發表於 2012-11-27 22:01 static/image/common/back.gif
King Sir ,電氣石起邊到買! 因為我都買D玩吓!

PM問威馬兄啦!

fm31331 發表於 2012-11-27 22:05

KING 發表於 2012-11-27 22:02 static/image/common/back.gif
PM問威馬兄啦!

收到,明白!{:6_182:}

devillee123 發表於 2012-11-27 22:23

佢行手拖手,D線都好cheap,你見倒果條係水黎,其他都係直接IEC.

KING 發表於 2012-11-27 22:26

師兄!石仔,晶石同炭都唔駛煲呀,要煲係你D接線同蘇肉咋!
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 小弟的6位平賈天然無源濾波+再加個新玩法..

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。