edlsang 發表於 2012-11-26 20:27

電視玻璃面有花痕點處理好

剛買了部 P 記 VT30 , 不幸被投幕撞來撞去 , 結果出現不明顯花痕 ( 要開電筒先見到 {:6_202:} )
請問市面係咪有D 防花膏 , 用來抹抹有效嗎 ? {:6_141:}

joelcan 發表於 2012-11-26 21:28

用牙膏同{:8_376:} 抹眼鏡布試下

YYSKY 發表於 2012-11-26 21:36

唔顯眼就不要理佢,愈搞愈大仲衰,研究下個幕點樣唔再Hi花佢仲好呢。

ab3206 發表於 2012-11-26 22:31

塊玻璃面有coating...一用牙膏防花膏抹就即刻由一花痕變一撻撻.....咪制呀

billymud 發表於 2012-11-26 22:36

YYSKY 發表於 2012-11-26 21:36 static/image/common/back.gif
唔顯眼就不要理佢,愈搞愈大仲衰,研究下個幕點樣唔再Hi花佢仲好呢。

agree x 2 !

leo25 發表於 2012-11-26 23:01

由佢啦, 仲要開電筒先見到, 有乜所謂

edlsang 發表於 2012-11-26 23:06

leo25 發表於 2012-11-26 23:01 static/image/common/back.gif
由佢啦, 仲要開電筒先見到, 有乜所謂

{:8_387:} {:8_387:}

edlsang 發表於 2012-11-26 23:07

ab3206 發表於 2012-11-26 22:31 static/image/common/back.gif
塊玻璃面有coating...一用牙膏防花膏抹就即刻由一花痕變一撻撻.....咪制呀

{:8_387:} {:8_387:}

leo25 發表於 2012-11-26 23:20

edlsang 發表於 2012-11-26 23:06 static/image/common/back.gif

世事冇完美, 其實HIFI AV野又好, 其他野又好, 最好唔好走去細心搵有冇花, 有冇瑕疵喇
見到又改善唔到, 到時盞自己個心成日凝住頂住唔舒服{:6_136:}

YYSKY 發表於 2012-11-26 23:55

leo25 發表於 2012-11-26 23:20 static/image/common/back.gif
世事冇完美, 其實HIFI AV野又好, 其他野又好, 最好唔好走去細心搵有冇花, 有冇瑕疵喇
見到又改善唔到, 到 ...

係呀認同,用落封吓塵仲唔覺呀,之前有師兄出post話自製咗個死點仲大鑊呀。
時運高睇佢唔到!
頁: [1]
查看完整版本: 電視玻璃面有花痕點處理好

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。