Simonhrc 發表於 2009-6-10 18:07

18# kennylau

3650 AGP 都唔平...同級PCIE 比真係...用佢作HD睇TV 個driver 又煩, 相比用N記chipset 煩好多, 爆格Green 畫面...真係幾煩
但你都買左...唔好理佢啦....

不過如果想換U ...怕要換板....
Ultra 400 (NF chipset )model 係咪KX 18D ProII ??
....係S462 年代...你想買到新的U 都幾難,上上二手網或新高登(但唔會平)

Simonhrc 發表於 2009-6-10 18:10

19# kennylau

係浪費,但你計下買張新AGP VGA card都起碼三四百以上啦, 又唔多選擇
再計如果加RAM ....DDR 貴過DDR2 咁多..又唔值
CPU ...就更難尋

或者買二手就抵D

kennylau 發表於 2009-6-10 20:39

18# kennylau

3650 AGP 都唔平...同級PCIE 比真係...用佢作HD睇TV 個driver 又煩, 相比用N記chipset 煩好多, 爆格Green 畫面...真係幾煩
但你都買左...唔好理佢啦....

不過如果想換U ...怕要換板....
Ultra 400 ...
Simonhrc 發表於 2009-6-10 18:07 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif
Simon 兄,MB 係 K7N 2.0,CPU 睇真啲係 1.25 KHz,現在 display card 同 ram 已經買咗仲裝埋,無得翻轉頭,祇希望有 2.0 KHz 嘅 CPU 係 MB 支援到便可。

Simonhrc 發表於 2009-6-10 22:03

2.0GHz 唔係KHz ....{:1_253:} 你想買....只有留意網上二手市場, 或去新高登一帶睇下有冇...
你塊板support 到FSB333 最高的Athlon XP! 早前我有粒Athlon XP 好似係2000xp不過比鬼左人...

kennylau 發表於 2009-6-10 22:18

2.0GHz 唔係KHz ....{:1_253:} 你想買....只有留意網上二手市場, 或去新高登一帶睇下有冇...
你塊板support 到FSB333 最高的Athlon XP! 早前我有粒Athlon XP 好似係2000xp不過比鬼左人... ...
Simonhrc 發表於 2009-6-10 22:03 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif
係呀,打錯咗{:1_253:} ,多謝提醒,得閒會去看看,唔該先{:1_249:} 。
頁: 1 2 [3]
查看完整版本: 執條襪帶累身家

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。