ronan 發表於 2012-11-23 19:15

威力登1000 ultra

今日問過radar, 800 ultra 要$10200

1000 ultra 要$12800 ,睇過size ,1000 ultra 同800 ultra 的size 差不多,其實心目中都想買1000 ultra

因為喇叭的size 越大,出到的frequency 就越低

但問個sales 有咩分別,個sales 又講唔出,只係話咩磁體唔同........

個sales 話可以平d ,但要真係決定買,先可offer 個價,我心諗,唔知可以平幾多,又點即時決定買?

加上威力登轉左代理,都唔知仲有冇保用,再者1000 ultra 賣$12800 ,真係當人係水魚, radar 都幾有友誠大廈feel

睇過old post, 1000 ultra 約$8k~9k, 請問邊度可以買到?

同埋除左威力登,仲有咩牌子的subwoofer 係低音打得勁,收得快去得快?

thanks!

fuman0123 發表於 2012-11-23 19:51

JL or MK{:8_379:}

ronan 發表於 2012-11-23 19:59

fuman0123 發表於 2012-11-23 19:51 static/image/common/back.gif
JL or MK

睇黎要打心口,都要付出好多

請問budget $8k 左右,仲有冇其他選擇?

mantam121 發表於 2012-11-23 20:57

地庫睇下,應該under 10K.

agnes_b 發表於 2012-11-23 21:11

8k就難少少除非水貨啦
9k零啦
放得落10吋就買10吋
免第時後悔

wai.com 發表於 2012-11-23 21:20

一定要買10寸買8寸你會後悔
十仔太多選擇威力登同sunfire/JL/MK/SVS同一寸數價錢會好唔同

ronan 發表於 2012-11-23 22:00

威力登香港無左代理,保用都係一個問題.....

但JL 同MK 又好貴

SUNFIRE 的壓迫感,又唔係想要的打心口效果,睇黎真係無乜選擇

mantam121 發表於 2012-11-23 22:55

ronan 發表於 2012-11-23 22:00 static/image/common/back.gif

但JL 同MK 又好貴

我隻MK 1250THX,都係10K到.{:6_193:}

2010rayl 發表於 2012-11-23 23:08

要買10寸.8寸會後悔.

chuwing 發表於 2012-11-23 23:13

ronan 發表於 2012-11-23 22:00 static/image/common/back.gif

但JL 同MK 又好貴

我問過威達會負責佢地賣出貨的保養維修!
佢地係代理當然唔可以任何人都賣咁平會俾零售商插ga!
D熟客會平好多!
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 威力登1000 ultra

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。