kelvin712 發表於 2009-12-15 21:55

睇戲我都通常喺戲院睇...呢套都一定會去睇....
支持下香港電影業呀....
{:1_264:}

劉一舟 發表於 2009-12-16 02:40

呢套首天都會去撐Teddy導演場,加埋故仔吸引我,真的要捧場!!!

ikkjr 發表於 2010-1-14 12:41

有冇 Ching 睇咗, any comment {:6_141:}

劉一舟 發表於 2010-1-14 19:18

有冇 Ching 睇咗, any comment {:6_141:}
ikkjr 發表於 2010-1-14 12:41 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

武俠片拍法的歷史故事!!!

ikkjr 發表於 2010-1-15 09:31

14# 劉一舟
Thanks Ching.

但請問即係好唔好睇, 會否好悶{:1_342:}

lskthomas 發表於 2010-1-15 09:53

小弟睇咗, 十分唔錯,
故事緊湊, 冇冷場。
黎明個角色好"出"好好笑

劉一舟 發表於 2010-1-15 11:18

14# 劉一舟
Thanks Ching.

但請問即係好唔好睇, 會否好悶{:1_342:}
ikkjr 發表於 2010-1-15 09:31 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

一百三十幾分鐘都唔算悶,人物角色大致上交待都不錯,我最鍾意李宇春那個為父報仇的角色,最攪笑仍然係黎明的武林高手的角色,我想每個睇佢都會覺得好笑,而且另一串星出現更令整間戲院大笑不停,可能巿場需要,所以硬係覺得黎明嗰場係劇本夾硬加長的,亦都係咁令本來係歷史片演變為武俠片的最大致命傷.....據行內朋友告知,黎明和嗰位串星的感情線本來係拍咗一啲的!!!

ABT 發表於 2010-1-15 11:20

it's look good woh{:1_343:}

ikkjr 發表於 2010-1-17 22:17

Thanks Chings for comments {:1_326:}

yanfree 發表於 2010-1-20 23:42

等藍光之一碟..戲內容不錯.
頁: 1 [2]
查看完整版本: 《十月圍城》

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。