小瑟 發表於 2012-11-8 21:10

ice_man 發表於 2012-11-8 14:26 static/image/common/back.gif
Wow....咁你個花朵要改為"古惑天王"先得囉!

Anyway, 恭喜晒小瑟大佬弄璋之喜!恭喜!恭喜!. ...

呢個名唔多老黎, 改過個啦~~~{:6_235:}

小瑟 發表於 2012-11-8 21:12

myblue 發表於 2012-11-8 16:20 static/image/common/back.gif
睇返之前個d 海外測試,似乎用Synology DSm4.0 virtual drive mount起個d iso 可以用返個原名(即戲名) ...

我返屋企用 WIN7睇返個SHARE DRIVER既內容, 因為佢已經變左個 BDMV, 所以基本上其實佢係正式解左個ISO咁解, 我未有機會試, 不過我估應該唔洗AVCHD都可以 PLAY到的!!!!

小瑟 發表於 2012-11-8 21:12

kenlaw1228 發表於 2012-11-8 20:55 static/image/common/back.gif
大王OPPO103 是否不能讀取 3T Harddisk ?????

...............死, 我冇個咁大既HD試呢~~~~

myblue 發表於 2012-11-8 21:29

小瑟 發表於 2012-11-8 21:12 static/image/common/back.gif
...............死, 我冇個咁大既HD試呢~~~~

估計無問題,因為103係行GPT.買定3TB啦。

nippon 發表於 2012-11-8 21:47

myblue 發表於 2012-11-8 16:20 static/image/common/back.gif
睇返之前個d 海外測試,似乎用Synology DSm4.0 virtual drive mount起個d iso 可以用返個原名(即戲名) ...

請問93可否都可在NAS 到跟以上方法share 呀?想問如果跟足以上方法,係93處,應在那裡播放?DVD iso又可否播放?

myblue 發表於 2012-11-8 22:51

nippon 發表於 2012-11-8 21:47 static/image/common/back.gif
請問93可否都可在NAS 到跟以上方法share 呀?想問如果跟足以上方法,係93處,應在那裡播放?DVD iso又可 ...

93(指新firmware)無得搞, 因為佢唔支援SMB. 佢唯一個網功能係DLNA, 不過睇唔到iso同BDMV.

至於DVD iso, 93/95 同 103/105都唔支援.

nippon 發表於 2012-11-8 22:55

myblue 發表於 2012-11-8 22:51 static/image/common/back.gif
93(指新firmware)無得搞, 因為佢唔支援SMB. 佢唯一個網功能係DLNA, 不過睇唔到iso同BDMV.

至於DVD iso,...

93 using old firmware, is it ok?

myblue 發表於 2012-11-8 22:58

nippon 發表於 2012-11-8 22:55 static/image/common/back.gif
93 using old firmware, is it ok?

93 嘅舊firmware係可以讀iso同BDMV, 不過要係local USB HDD讀, 唔可以通過網, 因為無SMB, SMB係103/105開始先有.

cth516 發表於 2012-11-8 23:01

{:6_193:} {:6_195:} {:6_195:} , 小瑟大王做爸爸, 你套AV將來多數播DISNEY俾仔睇{:6_195:}

patrick12345 發表於 2012-11-9 09:05

但我地又要面對另一個問題, 首先咁樣經 lan 去 play iso / bdmv 會唔會窒先?
雖然理論上 router / 103 / nas 都係 gigabyte lan 的話係無問題, 但都要 103 個 firmware 寫得好先會唔窒。

好似我本身用緊既既幾舊水既 media player, 經 lan 睇 avi / mkv 係無問題,
但睇 bdmv 或 iso 都係會窒....

注意以上仲未計睇 3d 既 iso / bdmv.....{:6_126:}

所以如果 103 同 93 無什麼好大既分別, 新功能自己又唔係咁用得上的話,
咁樣換機只係搵自己黎攪.....

頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20
查看完整版本: OPPO BDP-103無敵宇宙盤 之 小試牛刀 (小分享已出)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。