小瑟 發表於 2012-11-5 23:38

識到個勁人, 先知咩係CEDIA SME同CCI...(視頻訪問+活動詳情)

11月15日更新:
第二集訪問 UPLOAD埋勒, 大家可以去收睇呢. James已經鐵定於 11 月 22 日晚上, 同我地既版友師兄們聚一聚, 同大家傾下影音經, 如果你都有興趣聽下 James 講解何謂 [構建 "理想" 家庭影院 50 個不可能的任務] 既.

http://www.post76.com/wordpress/?p=31694

快D入去 活動發佈區 參加報名留位啦, 今次借場地比我地既南鵬科技, 仲係一所智能家居既工程開發中心, 佢地上面仲有個非常之骨子既家庭影院ShowRoom, 今次小瑟仲同負責人Simon哥申請左比大家試玩一下佢套D-Box系統, 大家實行又有野學時又有野玩勒喂!!!!

11月12日更新:
終於都死掂左個訪問片段出來, JAMES仲應承我地11月22日晚可以同我地一班師兄們作分享, 大家記得留意WIL總係活動發布區既發布勒~~~

http://www.post76.com/wordpress/?p=31473

呢排有機會上去D智能家居既公司度玩下, 學下人地D SETUP同器材配置, 玩玩下, 老細介紹左一位狂人我識, 呢位仁兄除左有哂THX& ISF 呢D咁基本既野之外, 仲係 CEDIA 既SME 同CCI......我初初聽都一頭霧水, 究竟係咩料呀, SME, M$果D野來嗎??{:6_214:}原來 SME 即係SUBJECT MATTER EXPERT , 而 CCI 即係CEDIA CERTIFIED INSTRUCTOR, 簡單D講, 即係CEDIA 認可既專案專家 同 認可教官.......{:6_212:}

其實有呢D CERT既朋友, 小瑟都見唔小, 不過呢位仁兄好唔同, 一來佢雖然係澳洲人, 但佢絕對識講廣東話, 份外親切啦, 二來, 佢唔係一味只係讀死書果亭專家, 佢仲係HIFI同AV既發燒友, 同佢傾左幾個鐘計, 真係好多野收到, 好似我地玩開既HDMI線呀, RCA線呀, 除左銅質外, 絞線方法又會影響到D咩呢, 我同佢就係講呢D都講左成個鐘呀, 同佢傾計就好似一本AV字典咁, 佢咩都識又咩都唔怕講, 就連依家市場上, 邊隻TV點解會成功, 佢地間廠點解可以平人地成本咁多, 佢都知道, 呢晚真係非常之正呀!!!!

我已經問左佢架勒, 叫佢如果係香港, 搵晚同我做個專訪, 佢仲即時應承左, 相信好快會成事呢.{:6_237:}

two115 發表於 2012-11-6 00:01

猛龍過江,熱烈期待!

lawzelda 發表於 2012-11-6 00:04

識到個高人啊!{:8_377:}

joelcan 發表於 2012-11-6 00:11

可以學野,熱烈期待{:6_240:}

teddyng637 發表於 2012-11-6 00:37

真係快D出個Post嚟睇吓, 期待中............{:6_193:}{:6_193:}

den 發表於 2012-11-6 00:45

期待專訪 {:6_237:}

guly 發表於 2012-11-6 01:26

期待專訪!!{:6_193:}

sam12345 發表於 2012-11-6 01:46

等你

robertnike 發表於 2012-11-6 01:50

真係知道都開心{:6_193:}

mantam121 發表於 2012-11-6 01:57

{:6_193:}{:6_193:}{:6_193:}
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: 識到個勁人, 先知咩係CEDIA SME同CCI...(視頻訪問+活動詳情)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。