九碌棍 發表於 2012-11-5 11:17

話咁快又來D.I.Y.8w+8w膽機_34#完工

之前既3w+3w呢次係8w+8w=3388好意頭呀{:1_262:}
呢部原本係大陸成品機[膽韻傳真M6]EL34單端,
已經升級KT66套膽有朋友上來聽過都話唔錯,
自己就覺得人聲可以再出D再企前小小,
所以將原裝O野拆晒自己再做另一線路,
(只保留機箱火牛)
M6原本用線路板焊制呢樣唔係咁好,
個人喜歡搭棚式制作,膽機就是要傳統,

開工前要排下位因應線路考量走線

補番張線路圖,就自己手上零件改小小[ 原圖出自:Richards828 ]

GaGa 發表於 2012-11-5 11:49

加油,期待師兄的成品!{:9_430:}

KING 發表於 2012-11-5 12:05

Good Job!{:6_193:}

fm31331 發表於 2012-11-5 12:51

司兄,你準備開DIY工廠!{:6_138:}

九碌棍 發表於 2012-11-5 12:58

fm31331 發表於 2012-11-5 12:51 static/image/common/back.gif
司兄,你準備開DIY工廠!

仲有對300B輸出牛番緊來

billymud 發表於 2012-11-5 13:02

師兄,書出牛D銲線著番熱叔交會靚仔d 喎。

九碌棍 發表於 2012-11-5 13:13

billymud 發表於 2012-11-5 13:02 static/image/common/back.gif
師兄,書出牛D銲線著番熱叔交會靚仔d 喎。

呢部原裝有罩比我拆左,
上電前會裝番,我都怕電親架

billymud 發表於 2012-11-5 13:22

九碌棍 發表於 2012-11-5 13:13 static/image/common/back.gif
呢部原裝有罩比我拆左,
上電前會裝番,我都怕電親架

師兄,今趟一於用番choke,,免得糟蹋膽整流嘅

九碌棍 發表於 2012-11-5 13:30

billymud 發表於 2012-11-5 13:22 static/image/common/back.gif
師兄,今趟一於用番choke,,免得糟蹋膽整流嘅

CHOCK訂左未收到,
仲有零件未齊訂購中.........等

billymud 發表於 2012-11-5 13:47

九碌棍 發表於 2012-11-5 13:30 static/image/common/back.gif
CHOCK訂左未收到,
仲有零件未齊訂購中.........等

師兄,訂左未收到既choke 又係 E-I 片構造?
有冇試過用環牛型?效果好壞如何?---好想知, 因小弟未試過.
呵呵~~
{:1_262:}
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: 話咁快又來D.I.Y.8w+8w膽機_34#完工

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。