jy304532 發表於 2012-10-30 23:33

很煩惱LG 42LM7600 VS LG 47LM6700 VS SHARP 46LX830 系列..求幫忙

師兄們好。小弟係馬交人...剛剛同老虎上左車...所以有點手緊....預算只有 1萬1蚊...  買LG 42LM7600 VS SHARP 46LX830 。。。。小弟都有爬文。。。一直心大心細。。。馬交呢邊買LG 42LM7600 要9千8蚊 +980掛牆架+200安裝=10980 送4眼鏡 而LG 47LM6700 連安裝架,裝工 都要成11500 送4副眼鏡而SHARP 46LX83012900+680掛牆架+免安裝費=13580   但送 超市卷2500 同4副眼鏡,,計落條數扣番都差唔多...請幫幫忙。。幫幫手諗下..。  

ddj512 發表於 2012-10-30 23:56

比我選sharp, 係我自己意見, 左扣右扣差唔多同價,但係42 VS 46,
其實買機呢家野最緊要係自己睇過,邊隻色水靚,自己最喜歡就果部,OK!
你心目中有左選擇就對比一下, 2選1, 比較好, 但唔好太多心, 比人講講下又話買其他,
2部機定左就睇多幾次,最後要邊部就直接比錢買吧!!

popo388 發表於 2012-10-31 00:00

LG 47LM6700

jy304532 發表於 2012-10-31 00:24

其實我一直有個問題 想問下...香港GE師兄們....我係呢邊都有睇你地呢個有個 HK格*網....上面價錢真係便宜好多....上面好多間 店都有地址電話...其實係..網上價錢 同戈間店GE店面價錢係唔係一樣GE呢???打電話傾好...之後去羅貨就可以?

lawzelda 發表於 2012-10-31 01:32

我選sharp

古晶 發表於 2012-10-31 03:04

比多少少買p記vt30或索尼hx850會好D
50寸同46寸,有7尺左右岩哂

johnnykut 發表於 2012-10-31 04:20

jy304532 發表於 2012-10-31 00:24 static/image/common/back.gif
其實我一直有個問題 想問下...香港GE師兄們....我係呢邊都有睇你地呢個有個 HK格*網....上面價錢真係便宜好 ...

"格鬥網"o個d鋪頭好多都係賣行貨,,都係行送貨,有保養
佢地冇廣告,平鋪租,,,價錢可以相應平d,,但係有冇7日換新就真係要問清楚

jasugun 發表於 2012-10-31 05:38

有大買大

nippon 發表於 2012-10-31 07:21

有大買大,同plasma真係正好多!

matthewckl 發表於 2012-10-31 14:26

我買左LG47LM6700,但個架系淘寶訂$50有交易
頁: [1] 2
查看完整版本: 很煩惱LG 42LM7600 VS LG 47LM6700 VS SHARP 46LX830 系列..求幫忙

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。