jbhong 發表於 2012-10-24 18:26

想用套裝5.1+唱K

屋企剛買左套sony 5.1。屋企人想用尼唱k。但係又無位入咪。去問就話要加部擴音,請問各位有無好介紹.
同想請問應該點接?

agnes_b 發表於 2012-10-24 18:30

可以直情加部K AMP~~
但小心用5.1喇叭會比較傷喇叭

kelvinhin 發表於 2012-10-24 19:15

加部mixer就得, 出鴨記睇下啦, 大陸野/二手日本機都係幾舊水.

keke323 發表於 2012-10-24 19:20

但小心用5.1喇叭會比較傷喇叭 X2 {:6_192:}

depeche_lam 發表於 2012-10-24 21:56

加部可唱K..嘅dvd機就得啦..不過唱k好傷喇叭

smartfai 發表於 2012-10-24 21:59

最好加多對karaoke speaker
另外買部karaoke amplifier, 鴨記有好多, 二手都只係千幾蚊

jbhong 發表於 2012-10-24 23:43

唔該曬各位

fungl 發表於 2012-10-25 05:06

小心傷喇叭 x 3 {:6_183:}

siuping 發表於 2012-10-25 10:25

kelvinhin 發表於 2012-10-24 19:15 static/image/common/back.gif
加部mixer就得, 出鴨記睇下啦, 大陸野/二手日本機都係幾舊水.

Agree. 現有組合加部 mixer 就ok. 部套裝機唔係貴野既話粗粗地唱都唔覺好肉痛 {:6_136:}

kelvinhin 發表於 2012-10-25 18:34

如果只係套裝機, 絕對唔洗驚會唱壞喇叭, 一來套裝機輸出細, 二來套裝機一般用class d, 穩定性較高.
頁: [1] 2
查看完整版本: 想用套裝5.1+唱K

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。