Mint 發表於 2009-6-2 09:26

部機中左 conflicker 毒

真係唔知咩原因惹左呢隻毒..
攪到部 desktop & notebook 都左... 已經有安到 avast 果隻 antivirus
中左會上唔到 antivirus & microsoft網站..

阿定 發表於 2009-6-2 09:51

平時無做 Win Update ?

Mint 發表於 2009-6-2 10:54

係... 自己衰... 怕煩..
好多時熄機前要安晒d update 覺得煩就 disable 左 win update..
攪到衰左...

aegysd 發表於 2009-6-2 11:14

window update 唔可以懶{:6_135:}

ming 發表於 2009-6-2 13:01

重裝windows最穩陣

阿定 發表於 2009-6-2 15:51

重裝啦,重裝搞你幾粒鐘,殺毒搞你七七四十九日都唔知殺唔殺得清

raycheng77 發表於 2009-6-2 16:12

重裝 +1

同埋防毒軟件 + Firewall 一定要裝,如可以最好買個 licence 翻來用.. 因為我好深信 software o的 crack file 有時 crack 下 crack 下會 crack 埋部機.........

ming 發表於 2009-6-2 21:17

我用symantec corp edition 唔駛crack嫁

Mint 發表於 2009-6-2 23:46

我部 desktop 就 format 重裝 windows 之後都係中果隻毒呀.. 真係好奇怪呀..
要上網搵d 專 kill 呢隻菌既冇事呀.. 我發現呢隻毒係呢兩個星期先出現係我部機到... 唔知關唔關睇波個 software/ 網站 出左問題...
微軟d windows update 成日都係叫人臨關機前等佢安果d update .. 有時真係好眼訓頂唔順架嘛... 我自己又要熄晒制先敢訓既人.. 所以冇做 win update 囉..
今次 windows update 就勁囉... 有成幾十個要更新呀.. 攪左成個幾鐘先 update 完.. hahaha..

ming 發表於 2009-6-2 23:53

成日都中呢隻毒 可能係網站或軟件感染番黎
頁: [1] 2
查看完整版本: 部機中左 conflicker 毒

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。