honienglon 發表於 2012-10-20 12:38

有咩BD機聽歌好又可當Network Player?

因為屋企位置問題不能放太多機, 喇叭會買Yamaha YSP-5100 Sound bar, 想買多部BD機可播埋NAS 入面啲歌. 我既使用比大概係

聽歌: 70%, 睇戲: 30%

Budget大概3~5千, 有冇產品推介一下?

popo388 發表於 2012-10-20 12:50

買部cd 機啦!
或者用部平平地的dac ,用電腦play 都ok.
3-5 唔會有好聲的 blu player, 或考慮二手oppp95.
但你用 sound bar 又係另一個問題。

honienglon 發表於 2012-10-20 14:14

popo388 發表於 2012-10-20 12:50 static/image/common/back.gif
買部cd 機啦!
或者用部平平地的dac ,用電腦play 都ok.
3-5 唔會有好聲的 blu player, 或考慮二手oppp95.

用soundbar係另一個問題? 即係咩問題? 請指教?

dicklcp 發表於 2012-10-20 15:41

honienglon 發表於 2012-10-20 14:14 static/image/common/back.gif
用soundbar係另一個問題? 即係咩問題? 請指教?

Soundbar其實只比電視好聲,會唔會有d浪費部bdp機呀{:8_385:}

ming2002 發表於 2012-10-20 15:43

Sound bar d 聲 ... {:6_123:}

小仲 發表於 2012-10-20 15:59

oppo-105{:6_222:}

by the way,5100都唔平,真係咁冇位?

honienglon 發表於 2012-10-20 18:53

我上網的人講到YSP-5100 啲聲好正架喎, 睇戲聽歌都好好

billymud 發表於 2012-10-20 19:00

師兄,唔好買sound bar 呀!
Sound bar 係早期plasma TV 用嘅戰後剩餘物資,千祈米買黎作聽歌用。

想罝多部BD機可播埋NAS 入面啲歌. 華碩有部player 好似係得喎,你check 下。

devillee123 發表於 2012-10-20 21:18

billymud 發表於 2012-10-20 19:00 static/image/common/back.gif
師兄,唔好買sound bar 呀!
Sound bar 係早期plasma TV 用嘅戰後剩餘物資,千祈米買黎作聽歌用。

ching Cambridge Audio 651bd 可以玩得吓記,4-5知內讓讓都Plary得!{:6_211:}

mantam121 發表於 2012-10-20 21:48

一部一部黎,換完BDP,再換AMP,再換喇叭,再............{:6_243:}
頁: [1] 2
查看完整版本: 有咩BD機聽歌好又可當Network Player?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。