ronan 發表於 2012-10-19 22:16

請問Velodyne

本身想買Velodyne 800i ,但好似話停左產,請問800i 對上一級係咩model?

同埋大約幾錢?

thanks!

rlwk2009 發表於 2012-10-19 22:40

Velodyne SPL 800 ultra

ronan 發表於 2012-10-20 00:50

rlwk2009 發表於 2012-10-19 22:40 static/image/common/back.gif
Velodyne SPL 800 ultra

請問大約幾錢?

同埋代理/shownroom ?

rlwk2009 發表於 2012-10-20 08:06

ronan 發表於 2012-10-20 00:50 static/image/common/back.gif
請問大約幾錢?

同埋代理/shownroom ?

代理威達,約7k幾{:6_177:}

ronan 發表於 2012-10-21 19:49

rlwk2009 發表於 2012-10-20 08:06 static/image/common/back.gif
代理威達,約7k幾

800i 都要成5k~6k ,800ultra 係$7k 又okay

我睇過old post, 好多人都建議買10 寸,其實8寸同10寸分別是否好大?

rlwk2009 發表於 2012-10-21 20:24

ronan 發表於 2012-10-21 19:49 static/image/common/back.gif
800i 都要成5k~6k ,800ultra 係$7k 又okay

我睇過old post, 好多人都建議買10 寸,其實8寸同10寸分別是 ...

分別其實都幾大,又其是量感方面,不過都要睇地方有幾大{:6_177:}

lawzelda 發表於 2012-10-21 20:43

加二千買十吋,無後悔

gikifk 發表於 2012-10-21 20:53

10"真係勁好多{:6_135:}

ronan 發表於 2012-10-21 21:00

rlwk2009 發表於 2012-10-21 20:24 static/image/common/back.gif
分別其實都幾大,又其是量感方面,不過都要睇地方有幾大

我玩av 的地方只有六尺x 九尺

其實我聽演唱會多,想d 低音去得快,收得快,唔好肥,同埋想d 低音打得強而有力,請問呢d 係咪叫打心口的效果?

我聽過jbl 的subwoofer ,低音唔肥,打得快同去得快,但打得好似無乜力,可能太自然

ronan 發表於 2012-10-21 21:00

lawzelda 發表於 2012-10-21 20:43 static/image/common/back.gif
加二千買十吋,無後悔

多二千蚊

即係10 寸要成$9k 幾?

頁: [1] 2 3
查看完整版本: 請問Velodyne

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。