sunny.hung 發表於 2012-10-18 22:42

amp點樣set 另低音實D

如題 我部amp 是安記616 thanks 各位ching指點{:6_189:}

avlam 發表於 2012-10-18 23:20

部amp 唔夠力!

KENXYZ 發表於 2012-10-18 23:32

C兄意思係sub出來的低音
定係整體5.1出來的低音

louis001 發表於 2012-10-18 23:34

avlam 發表於 2012-10-18 23:20 static/image/common/back.gif
部amp 唔夠力!

完全同意 我都係用緊609 總覺得部機低頻唔係太夠 最近隻雞十出現Woo Woo~~~聲{:6_139:}
即刻乘機換左隻好夠力既十仔 的低頻當堂返晒黎 {:6_127:} 成個音場變左另一個世界 呢度的師兄真係講得岩
買十仔真係買隻夠力既 {:6_182:}真係可以聽多好多野 同夠力好多 {:6_138:}
如果師兄想改善低音問題 買隻好的既十仔真係唔慳得{:6_182:}

ronan 發表於 2012-10-18 23:57

最有效的方法係買個勁的subwoofer ,把cut off frequency set 做150hz

例如係kef, mission ,呢d 喇叭特性係偏高音,無乜低音,想低音勁都好難

而onkyo 低音都唔係強項,低音勁的amp 就有denon

櫻井廣海 發表於 2012-10-19 11:00

ronan 發表於 2012-10-18 23:57 static/image/common/back.gif
最有效的方法係買個勁的subwoofer ,把cut off frequency set 做150hz

例如係kef, mission ,呢d 喇叭特性 ...

呢個都係我既目標黎!!{:6_182:}

keke323 發表於 2012-10-19 11:05

louis001 發表於 2012-10-18 23:34 static/image/common/back.gif
完全同意 我都係用緊609 總覺得部機低頻唔係太夠 最近隻雞十出現Woo Woo~~~聲   
即刻乘機換左 ...

ching 用緊咩十仔呀? {:6_178:}

kenmok 發表於 2012-10-19 11:29

louis001 發表於 2012-10-18 23:34
完全同意 我都係用緊609 總覺得部機低頻唔係太夠 最近隻雞十出現Woo Woo~~~聲   
即刻乘機換左 ...

C hing,係講部AMP唔夠力渦...

siubil 發表於 2012-10-19 11:46

kenmok 發表於 2012-10-19 11:29 static/image/common/back.gif
C hing,係講部AMP唔夠力渦...

兩樣都唔夠力,不過換十仔效果好 d…

kenmok 發表於 2012-10-19 12:24

siubil 發表於 2012-10-19 11:46 static/image/common/back.gif
兩樣都唔夠力,不過換十仔效果好 d…

AMP唔夠力點推到好十仔...??
{:9_412:}
頁: [1] 2
查看完整版本: amp點樣set 另低音實D

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。