rlwk2009 發表於 2012-10-18 16:27

Canon EOS-M

Canon EOS-M 如果係喱個價錢唔知有冇ching有興趣呢{:6_177:}
HK$5,980 (連 EF-M18-55 IS STM)
HK$6,480 (連 EF-M22 STM + EF-EOS M Adapter)
HK$7,280 (連 EF-M18-55 IS STM + EF-M22 STM)

Canon EOS M 雙鏡套裝跟「Speedlite 90EX 閃燈」一支

kalmac 發表於 2012-10-29 22:18

{:6_193:} 心思思想入

沙煞比 發表於 2012-11-1 14:42

對於我呢個7D 用家
有少少吸引

可以用番D 鏡但又輕便好多

rlwk2009 發表於 2012-11-2 00:03

沙煞比 发表于昨天 14:42 static/image/common/back.gif
對於我呢個7D 用家
有少少吸引

可以用番D 鏡但又輕便好多...

朋友剛入咗,我準備試玩。

9spl 發表於 2012-11-2 14:41

睇youtube佢D對焦速度真係好慢,好慢……

kenken49 發表於 2012-11-4 12:45

真係好慢.

iZsBnywg3w0&vq

kenken49 發表於 2012-11-4 12:58

睇吓呢段.

iVpAPK4i5BM&vq

rlwk2009 發表於 2012-11-4 14:32

kenken49 發表於 2012-11-4 12:58 static/image/common/back.gif
睇吓呢段.

日頭用會快番少少。

tung323 發表於 2012-11-13 01:39

Canon 行頭,點都好多人會有興趣,不過對焦速度睇落真係好慢......
睇落Canon 都係先出部玩具試一試路。
用舊鏡其實同起初4/3轉M4/3一樣,直到現在M43已經好少人會禁做,因為跟本只係起初鏡群不夠。如大家想真實際用途,帶了支大鏡出街,都唔差了帶部大機同行^^~

youngcineman 發表於 2012-11-22 09:59

忍到手不如等下部,你睇nikon部J1 就係例子
頁: [1] 2
查看完整版本: Canon EOS-M

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。