ming 發表於 2012-10-22 13:46

omni10 發表於 2012-10-22 13:43 static/image/common/back.gif
Ming sir,
小弟想知450播BD碟表現如何?(小弟現在仍然用緊Pioneer bdp-23fd)

都ok 碟我不多

主力播藍光檔案

myblue 發表於 2012-10-22 18:56

同一粒post video processor播iso同播disc應該效果沒分別. 反而佢load碟致load到menu嘅時間就知佢處理BD disc嘅能力是否一部真嘅BDP了, 呢方面暫時收返黎以新oppo 103最勁.

不過如果要BD 全區碼, 呢部450 越獄版又好過oppo啦. 至於轉區碼嘅步驟煩唔煩就有待Ching確認了.

ming 發表於 2012-10-22 19:32

450讀碟和檔案都快過d media player好多
開機又快

victor_wong 發表於 2013-1-17 08:18

請問各位 H1 CHING 用家, H1 睇戲時可唔可以好似 C-300 咁, 自動下載到 電影POSTER 在 FOLDER VIEW 架呢? TKS

Szelong 發表於 2013-1-17 12:57

victor_wong 發表於 2013-1-17 08:18 static/image/common/back.gif
請問各位 H1 CHING 用家, H1 睇戲時可唔可以好似 C-300 咁, 自動下載到 電影POSTER 在 FOLDER VIEW 架呢? T ...

movie wall ?

victor_wong 發表於 2013-1-17 18:47

Szelong 發表於 2013-1-17 12:57 static/image/common/back.gif
movie wall ?

唔係呀 ching. 係電影在 Hard Drive 時,Folder 可以自動 search 網上圖片,唔髮用電腦搞嗰種,我見 C-300 可以,但真係好貴,A-300 個 Hard Drive 又唔可以 Hot Swap,話時話,H 系列好似真係唔可以外掛中字? 如果係咁就唔係太好玩了,嘻嘻。

wilsonchung616 發表於 2013-1-23 15:23

victor_wong 發表於 2013-1-17 18:47 static/image/common/back.gif
唔係呀 ching. 係電影在 Hard Drive 時,Folder 可以自動 search 網上圖片,唔髮用電腦搞嗰種,我見 C-30 ...

見到有師兄話A-300 / C-300行ISO或BDMV唔可以外掛字幕,我想講,係可以架,但就唔係係部機到set,要用電腦,Map個Drive去windows,再用NMJToolbox就可以啦。

the_1 發表於 2013-1-23 16:06

wilsonchung616 發表於 2013-1-23 15:23 static/image/common/back.gif
見到有師兄話A-300 / C-300行ISO或BDMV唔可以外掛字幕,我想講,係可以架,但就唔係係部機到set,要用電 ...

外掛要用電腦set? 我唔行network喎?
頁: 1 2 [3]
查看完整版本: Dune H1同PCH A300唔知楝邊部好

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。