homankiu 發表於 2012-10-14 21:41

點簡好呀,,, samsung VS sony ~~

一心買 UA55ES8000 ... 點知上星期去同老婆行街見到HX920 又幾好,,,,
之後上黎睇睇有CHING 上強國買左HX950..我係黃金周上去時見到21990,,CHING 買到18000包3鏡..好{:8_389:}

唉...咁我而家都唔知點簡,,,
samsung 外型一流..老婆都LIKE,,但對比落好似畫質D 顏色假左D....
HX920 畫質一流,,但有新款出左,,,
HX950我睇過無論外型畫質都係一流,,但要上強國買我覺得冇係香港買咁直接同方便,,,

各位CHING可以比D心得我嗎?{:8_395:}

THXZ~~~

edlsang 發表於 2012-10-14 22:36

而家揀電視真係花多眼亂............{:1_338:}

qw3419 發表於 2012-10-14 22:50

Wait for HX950 selling in HK.

keke323 發表於 2012-10-14 22:53

samsung 係外型設計上的確係無敵 {:6_193:}
不過味精真係唔小 {:6_194:}

chaser 發表於 2012-10-14 23:07

要買梗係買SONY啦
***技術都係同SONY買
***佢都係賣樣同功能
但論畫質,邊有得同SONY比﹗
我相信你買電視係睇佢畫質,唔係睇佢個樣吧
想要保養好,就起HK買啦
咁920幫到你
想平又要好,950幫到你

homankiu 發表於 2012-10-14 23:44

其實我而家個心只係950同ES8000 ,,,,
不過真係唔知點簡~

goodies 發表於 2012-10-14 23:47

For me I take Sony ! {:1_330:}

law1987 發表於 2012-10-15 00:40

Samsung D QC麻麻~~~

kitempire 發表於 2012-10-15 11:12

泡菜牌子真係唔好制,
絕對認同三餐同LG既設計真係無出其右, 但係睇電視係睇內容同睇耐用, 外型係朋友上你屋企玩既時候威下既者, 算吧啦..
二、三年就打柴既時候真係就係喴得一句句, 所以咩brand都無所謂, 個人就唔推薦泡菜牌

CHING不如狠心D 番強國買, 一定唔會令你失望, 而家呢D 好多師兄有好多教學文出來, 我個陣全靠呢度CHING 幫忙先至番強國買60LX840A, 慳左既錢, 幫我添置埋對OMD5同Q100仲有找, 開心死{:6_127:}

強國好多好選擇, SONY 950, SHARP 840A 或者50A, 再唔係PANASONIC, DT50C.... {:6_222:}

papercut 發表於 2012-10-15 11:21

Dont buy "3 star"!!!!!
D 售後服務廢到無倫!

Ps samsung c7000 苦主,準備轉會vt50
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 點簡好呀,,, samsung VS sony ~~

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。