titus614 發表於 2012-10-13 00:28

大家覺得新出Olympus EPL-5 廣告OK嗎

我就唔多Like 喇...賣攝影器材既廣告點解玩偏色效果呢? d面色又紅又綠加上背景重用白地爆晒光, d人物Cut頭Cut手嚴重犯晒正常拍攝手法...就算拍攝角度有幾靚都打折扣...禁前衞既拍攝手法唔識欣賞~~唔明點解禁多人Like...唔通我睇法有問題?

http://www.olympus.com.hk/pen/tc/download/detail.html?ind=1&t=video

大家睇完俾d意見討論下啦...

bigair 發表於 2012-10-13 01:01

我唔覺得有太大問題喎,時代唔同,拍攝手法都會唔同,我覺得佢拍到青春一族既創新{:6_182:}

ahnel 發表於 2012-10-13 10:06

我又覺得OK喎, 你話背景爆白, 我覺得佢想模擬一個studio影法啫~
面色紅紅綠綠, 正正係想標榜佢o既filter功能~
至於話cut頭cut腳, 哩部其實都係一部消閒相機, 佢響廣告度都係想殖入輕鬆隨心o既拍攝態度啫, 所以佢D構圖都盡量搞得隨意D囉~{:6_211:}

titus614 發表於 2012-10-13 11:07

ahnel 發表於 2012-10-13 10:06 static/image/common/back.gif
我又覺得OK喎, 你話背景爆白, 我覺得佢想模擬一個studio影法啫~
面色紅紅綠綠, 正正係想標榜佢o既filter功 ...

都講得通喎...

playboy 發表於 2012-10-14 18:20

我感覺上一次好d

titus614 發表於 2012-10-14 19:32

playboy 發表於 2012-10-14 18:20 static/image/common/back.gif
我感覺上一次好d

師兄係咪講OMD.果個廣告呢?

playboy 發表於 2012-10-14 20:34

titus614 發表於 2012-10-14 19:32 static/image/common/back.gif
師兄係咪講OMD.果個廣告呢?

PEN {:9_434:}

tung323 發表於 2012-11-13 01:51

PEN EP3果個直到話你知,你買左部機就變成一個眼光獨到又有品味的人啦^^~

lawlaw_ng 發表於 2012-11-14 10:38

我覺得無咩問題{:1_331:}
如果個個廣告都一樣,咁突出唔到相機的功能啦

tung323 發表於 2012-11-16 00:50

講返轉頭我反而都幾喜歡EPL-5 呢個廣告,好有玩樂味,唔洗太認真,開開心心影相就是了,攪到我都想入返部玩吓^^~
頁: [1] 2
查看完整版本: 大家覺得新出Olympus EPL-5 廣告OK嗎

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。